Opkomst Stad Aardgasvrij nu op 42,3 procent

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Na twee weken heeft 42,3% van de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet hun stem uitgebracht over het plan Stad Aardgasvrij.

Ook de komende twee weken kan er nog gestemd worden over het plan. Een eigen aardgasvrije oplossing is ook mogelijk. Vanaf vandaag, maandag 19 juni rijdt de GO-bus door de straten van Stad. Ook hier kan gestemd worden.

“Dit is dé kans voor de inwoners van Stad om betaalbaar aardgasvrij te worden,” vertelt inwoner Koos van Rijn. Koos is al langere tijd betrokken bij het project. “Uiteindelijk moeten we allemaal in Nederland van het aardgas af. Door mee te doen aan dit leerproject, krijgen we de kans om in één keer klaar te zijn voor de toekomst. En dat zonder overstapkosten voor de inwoners. Maar laat je stem ook horen als je niet enthousiast bent. Want dit is waardevolle informatie.”

Het inwonersinitiatief organiseert samen met het projectteam verschillende ludieke acties in het dorp. Zo willen ze vragen beantwoorden en dorpsgenoten motiveren om te gaan stemmen. Zo was er vorige week een geslaagde informatieochtend voor senioren waar inwoners vragen konden stellen en in gesprek gingen over het plan. Koos van Rijn benadrukt: “We willen echt weten hoe onze inwoners hierover denken, dus ga vooral stemmen de komende twee weken bij één van de stemlocaties.”

Stemmen kan tot en met 30 juni

Iedereen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet kan stemmen. Dit kan tot en met 30 juni, het einde van deze maand dus. Als minstens 70% voor een aardgasvrij dorp stemt vanaf 2025, gaat het projectteam verder met de uitwerking van het plan. Woning- en pandeigenaren kunnen ook kiezen voor een eigen elektrische oplossing.

Stemmen kan op verschillende plekken. Iedere woensdag van 13.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur is het stembureau in ’t Trefpunt geopend. Ook is stemmen vanuit huis mogelijk. Hiervoor kunnen inwoners een afspraak maken via [email protected], en 06 15 48 64 78. Tot slot rijdt de GO-bus in het dorp rond als mobiel stemlokaal. Meer informatie? Ga dan naar www.stadaardgasvrij.nl.

Cookieinstellingen