Sociaal woningaanbod niet meer wekelijks in de krant

Foto: PR Oost West Wonen

Met ingang van deze maand publiceert Oost West Wonen het woningaanbod niet meer wekelijks in de krant.

Het aanbod werd wekelijks gepubliceerd in het Groot Goeree-Overflakkee. Deze pagina komt echter te vervallen. Het actuele aanbod is voortaan dagelijks terug te vinden op de website van Oost West Wonen. Als je als woningzoekende staat ingeschreven is het ook allemaal te vinden in de nieuwe app. De app voor woningzoekenden is sinds april dit jaar live en wordt nu al door ruim duizend woningzoekenden gebruikt. In de app vind je het huidige aanbod en kun je direct op een passende woningen reageren.

Dagelijks nieuw aanbod

Door de advertentiestop, wordt het mogelijk om in plaats van wekelijks, dagelijks het nieuwe woningaanbod te publiceren. De termijn van zeven dagen om op de woningen te reageren blijft ongewijzigd.

Het dagelijks kunnen publiceren van het nieuwe woningaanbod heeft voordelen voor de vertrekkende huurder, maar zeker ook voor de nieuwe huurder. Oost West Wonen kan op deze manier de woningen die vrijkomen sneller aanbieden. Daardoor weet de vertrekkende huurder eerder wie de nieuwe huurder wordt voor het regelen van de overname. Zo heeft de nieuwe huurder ook meer tijd om zaken te regelen voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt. Daarnaast kans Oost West Wonen de nieuwe huurder nu ook in de gelegenheid stellen tot kleurkeuze bij een keuken-, toilet- en doucherenovatie.

Minder digitaal? Ook dan zijn er mogelijkheden

Heb je geen e-mailadres, computer, mobiel of tablet? Dan kun je altijd langskomen op kantoor of bellen om het woningaanbod te bekijken en hierop te reageren. Woningzoekenden vragen bijvoorbeeld iemand uit hun omgeving om hun e-mailadres beschikbaar te stellen en het aanbod op die manier voor hen in de gaten te houden. Is dit niet mogelijk? Dan kan dat ook door Oost West Wonen gedaan worden. Zij gebruiken dan een Oost West Wonen e-mailadres. Ze stellen een bericht voor je in en nemen contact met je op als er een passende woning beschikbaar is.

Nog niet ingeschreven als woningzoekende?

Inschrijven als woningzoekende kost eenmalig 25 euro en kan al vanaf 16 jaar. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om op het woningaanbod te reageren. De inschrijfduur speelt een belangrijke rol bij de toewijzing van een woning. De woningcorporatie adviseert dan ook om u tijdig in te schrijven.

Cookieinstellingen