Eerste stemdag Stad Aardgasvrij: 10,3% opkomst

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op zaterdag 3 juni om 08.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er een opkomst van 10,3%.

Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers. Het was de eer aan wethouder Jaap Willem Eijkenduijn om het stembureau te openen. Dat deed hij samen met Stadtenaar én initiatiefneemster Stella Braber.

“De komende tijd wordt een spannende periode,” weet wethouder Eijkenduijn. “Voldoende draagvlak is cruciaal. Het gaat erom dat Stadtenaren komen stemmen, want we willen oprecht weten hoe mensen denken over dit project.” Stella vult aan: “Het is een inwonersinitiatief, ontstaan vanuit een groep inwoners. We doen dit voor onze dorpsgenoten. Wij willen graag dat iedereen bij deze keuze betrokken is en daarom roepen we iedereen op: kom tijdens de draagvlakmeting stemmen!”

Een hele maand stemmen

Het is de bedoeling dat iedereen in het dorp de kans krijgt om een stem uit te brengen. Daarom zijn de stembussen geopend tot en met vrijdag 30 juni. En dat kan op diverse plekken. Zo kun je iedere woensdag, vrijdag en zaterdag naar het stembureau. Maar je kunt ook stemmen vanuit huis, dit gebeurt op afspraak. En de laatste twee weken van de maand kun je ook stemmen bij de GO-bus die in het dorp komt te staan als mobiel stemlokaal.

Het stembureau in ’t Trefpunt is op woensdag open van 13.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag kun je terecht van 13.00 tot 18.00 uur. En op zaterdag kun je stemmen van 08. Tot 20.00 uur.

Waarover stemmen Stadtenaren?

De gemeente wil graag weten of er genoeg steun is voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. Als minstens 70 procent voor stemt en alle beloften worden vervuld, dan gaat het door. Dan kunnen Stadtenaren met een aardgasaansluiting kiezen voor een collectieve overstap naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing.

Tijdens deze eerste dag was er dus een opkomst van 10,3 procent. Alle mensen die niet stemmen, stemmen automatisch tegen Stad Aardgasvrij. Kijk voor meer informatie over dit project op de bijbehorende website.

Cookieinstellingen