Word vrijwilliger bij de bibliotheek!

Foto: Sam Fish

Werken als vrijwilliger bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is verrassend, dynamisch en leuk.

Samen met de vrijwilligers werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners in de regio. En maken we het tegelijkertijd een stukje mooier. Word voorlezer of coördinator van de VoorleesEspress of ga aan de slag bij de Frontoffice. De bibliotheek zoekt ook naar taal- en digivrijwilligers. Bekijk alle vacatures op www.bzhd.nl.

Vacature vrijwilliger voorlezer VoorleesExpress

Als voorlezer lees je 20 keer wekelijks voor, thuis bij een gezin op Voorne aan Zee of Goeree-Overflakkee. Hier werk je aan de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je 1 uur per week op een vaste dag, dit is de start van een voorleesritueel in het gezin. Je leest interactief voor en betrekt de kinderen veel bij het voorlezen. Door middel van taalspelletjes en voorlezen draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal en vergroot je de woordenschat.

Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen. Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Voor je van start gaat krijg je van de bibliotheek een training interactief voorlezen aangeboden.

Vacature vrijwilliger coördinator VoorleesExpress

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf voorlezers en gezinnen. Je vormt de spil tussen de gezinnen, de voorlezers en de projectleiding en je bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen speelt en houdt de voortgang van het gezin en de voorlezer in de gaten. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen krijg je een training van de projectleiding van de VoorleesExpress. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 uur.

Vacature vrijwilliger Frontoffice in Rockanje en/of Oostvoorne

Wil jij graag maatschappelijk betrokken én uitdagend vrijwilligerswerk doen? Kom dan ons team versterken als vrijwilliger Frontoffice in Rockanje of Oostvoorne. Je voert alle voorkomende werkzaamheden uit die vallen onder de dienstverlening van de bibliotheek. Concreter gezegd: je bent een graag gezien aanspreekpunt voor onze bezoekers.

Je heet hen welkom en je assisteert bij het uitlenen en innemen van de materialen. Uiteraard beantwoord je klantvragen met een glimlach. Ingeleverde boeken ruim je op en je voert licht administratieve taken uit.

Vacature taalvrijwilliger in Voorne aan Zee en/of Goeree-Overflakkee

Vind je het leuk om iets met taal te doen? Help je mensen graag verder zodat ze zichzelf beter kunnen redden in de maatschappij? Word dan taalvrijwilliger bij het DigiTaalhuis in Voorne aan Zee of Goeree-Overflakkee. In de Bibliotheek van Hellevoetsluis, Brielle en Middelharnis vind je het DigiTaalhuis. In het DigiTaalhuis kan iedereen terecht die ondersteuning nodig heeft bij het beter leren van de Nederlandse taal of het leren omgaan met de computer. Voor het begeleiden van taalcursisten zoeken we enthousiaste vrijwilligers.

Vacature Digivrijwilliger Voorne aan Zee en/of Goeree-Overflakkee

Vind je het leuk om dingen op de computer op te zoeken? Kun je goed de weg vinden op internet en help je mensen graag verder zodat ze zichzelf beter kunnen redden? Word dan digivrijwilliger bij het DigiTaalhuis Voorne aan Zee en/of Goeree-Overflakkee. In het DigiTaalhuis kan iedereen terecht die ondersteuning nodig heeft bij het beter leren van de Nederlandse taal of het leren omgaan met de computer. Voor het begeleiden van cursisten zoeken we enthousiaste vrijwilligers. Wat ga je doen? Als digivrijwilliger zorg je voor één-op-één begeleiding in het Digicafé. Of je draait wekelijks op een vast tijdstip mee met de cursussen Klik & Tik en Digisterker in de bibliotheek. De lessen duren 2 uur. Als digivrijwilliger loop je rond om cursisten op weg te helpen met de oefeningen uit de cursus.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
Cookieinstellingen