FOTO’S – Eerste GO COLOR groot succes

Foto: Sam Fish

Middelharnis was zaterdag 27 augustus misschien wel het vrolijkste dorp van Nederland.

Duizend lopers zorgden voor een zee van kleuren tijdens de eerste Color Run op Goeree-Overflakkee; de GO COLOR.

Vijftien maanden lang is de stichting We GO Together bezig geweest met de organisatie van het evenement. “We doen dit allemaal naast onze fulltime baan, onze gezinnen en andere dingen en we wilden alles tot in de puntjes perfect geregeld hebben. Het duurt dan misschien iets langer, maar dan heb je wel een prachtig evenement”, vertelt organisator Martien Visser. “We hebben echt goed de tijd genomen om alles achter de schermen goed te laten verlopen, we hebben samenwerking opgezet, we hebben geprobeerd om zoveel mogelijk samenwerkingen te starten en dat kost nou eenmaal tijd”.

LEES OOK: GO Pink is het feest van liefde en acceptatie

Route
De start van de vijf kilometerloop was op het Spuiplein. Daar begon iedereen met een warming up waarna er werd afgeteld tot de start. Duizend mensen begonnen tegelijk aan de wandeling richting het eerste verfpunt bij de kerk in Middelharnis. Daarna komen er nog vier kleurpunten zodat iedereen helemaal geel, groen, blauw, oranje en rood aankomt bij de finish.

Route

Succesvol
“De grootste vijand bij een evenement als dit is het weer en gelukkig is het een prachtige dag”, zegt Martien. De duizend deelnemers worden opgeroepen om goed te smeren en te blijven drinken. Op de route zelf zijn ook extra waterpunten opgezet.

“Het geheim van het succes achter GO COLOR zit in de combinatie tussen sport en fun. Natuurlijk wisten we niet dat het zo goed zou aanslaan, maar de potentie was er zeker wel”, zegt Martien. Het evenement was dan ook helemaal uitverkocht. En het is niet eens helemaal voor de lol. De opbrengst van de loop gaat naar het goede doel en wordt gebruikt om mensenhandel en gedwongen prostitutie terug te dringen.

LEES OOK: Het skatepark is weer terug!

“De connecties zijn er nu, dus we doen het volgend jaar gewoon nog een keer. We moeten het alleen niet gaan uitmelken. Een evenement als de GO COLOR heeft nu eenmaal een houdbaarheidsdatum, dus het is mar de vraag hoe lang het nog leuk is. Maar volgend jaar zijn we er gewoon weer en het jaar daarna misschien ook wel. We gaan het zien”, aldus Martien.

Alle foto’s van de GO COLOR zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Reacties