Skatepark Het Vliedpark geopend

Foto: Sam Fish

Op zaterdagmiddag 20 augustus is het nieuwe skatepark in Sommelsdijk geopend.

Het Vliedpark ligt naast de grote berg in de Westplaat, ook wel bekend als de Piramide. “Ik vind het ontzettend fijn om hier vandaag het skatepark te mogen openen”, zegt wethouder Gerrit de Jong die de eer heeft gekregen. “Het heeft even geduurd, maar het mag er zijn”.

Het park is er al sinds april, maar is vanaf dit weekend officieel open. Daardoor zijn alle kinderziektes er al uit en kan er nu echt volop genoten worden.

LEES OOK: FOTO’S + VIDEO – TOFfe start 27ste Omloop

Rubensplein
Drie jaar geleden werd bekend dat het skatepark op het Rubensplein weg moest. “De gemeente heeft ons goed geholpen met het mogelijk maken van deze nieuwe locatie”, zegt organisator Niek Verkerk. “En natuurlijk ook een grote dank aan alle bedrijven en vrijwilligers die hebben meegeholpen om vandaag tot stand te brengen”.

Niek nam ook het voortouw toen er vorig jaar geprotesteerd werd tegen het verplaatsen van het skatepark op het Rubensplein. Als kleine herinnering is het bordje met het regelementen die op het Rubensplein in Middelharnis stond mee verhuisd naar de nieuwe locatie.

LEES OOK: Albumpresentatie As Prayers Fail in het JAC vanavond!

Opening
De opening is natuurlijk niet alleen een wethouder die iets zegt, er zijn ook verschillende optredens van Flakkeese bandjes en er zijn de hele dag verschillende wedstrijden waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De gemeente heeft tevens nog € 250,- extra bijgedragen voor de prijs voor Best Trick of the Day.

Opening Skatepark Sommelsdijk-5 Opening Skatepark Sommelsdijk-4 Opening Skatepark Sommelsdijk-3 Opening Skatepark Sommelsdijk-2 Opening Skatepark Sommelsdijk-1

Reacties