110 km wandelen op teenslippers

Foto: Organisatie De Omloop

Komend weekend wordt op Goeree-Overflakkee voor de 27e keer De Omloop van Goeree-Overflakkee georganiseerd.

Op vrijdag klinkt om 19.00 uur het startschot voor deze loodzware wandeltocht van maar liefst 110 kilometer. Tijdens De Omloop lopen de deelnemers over een sterk wisselend parcours. De route gaat onder andere over fietspaden, buitendijken, stranden en door natuurgebieden, en is daarmee voor menig wandelaar een enorme uitdaging. De Omloop staat ieder jaar weer garant voor vele blaren en volle EHBO-posten. Goed, stevig schoeisel is dan ook een belangrijke voorwaarde.

LEES OOK: Cultuur snuiven tijdens de Omloop

Maar één deelnemer spant dit jaar wederom de kroon: Maria Dias Soares. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar loopt Soares de 110 kilometer over het eiland op teenslippers. De geboren Braziliaanse loopt de tocht al sinds 2012. “Ik had van De Omloop gehoord, maar mijn man geloofde niet dat ik een dergelijk afstand uit zou lopen. Ik heb me toen opgegeven om hem het tegendeel te bewijzen.“ Soares begon dat jaar op een paar geleende wandelschoenen. Ze merkte echter al gauw dat dit niet fijn was. “Na 30 kilometer was ik in Stellendam en had ik hele warme voeten. Ik besloot daarop de schoenen over mijn schouders te hangen en op mijn teenslippers verder te lopen,” aldus een trotse Soares. Ze liep De Omloop toen binnen de 24 uur uit en heeft de daaropvolgende jaren de schoenen niet eens meer aangetrokken.

Een paar weken per jaar woont Soares in Dirksland. De rest van het jaar leeft ze in Brazilië, in Fortaleza. “In mijn land loopt iedereen de hele dag op teenslippers. We zijn het dus gewend om lange afstanden op slippers te lopen”. Van blaren heeft de Braziliaanse daarom nooit last. “Alleen wanneer de ondergrond niet vlak is, is het iets lastiger lopen.” Maar voor de rest bevallen haar de teenslippers veel beter.

LEES OOK: Het eerste heterovriendelijke homofeest op Flakkee; GO Pink

Om Soares te ondersteunen bij deze buitengewone uitdaging, ontving zij een speciaal paar Goeree-Overflakkee-teenslippers. Ze ontving de slippers, met het logo van Goeree-Overflakkee Mijn Eiland!, van het team EilandMarketing van de Gemeente Goeree-Overflakkee. Soares geeft aan vastberaden te zijn om ook dit jaar De Omloop binnen de 24 uur uit te lopen. “Maar ik ben best wel een beetje zenuwachtig,” voegt ze daar aan toe.

Soares met slippers

Reacties