Cultuur snuiven tijdens de Omloop

Foto: Sam Fish

Tijdens De Omloop van Goeree-Overflakkee, die op 19 & 20 augustus plaatsvindt, zijn er in Goedereede, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet leuke culturele activiteiten te beleven.

Zo worden (muzikale) optredens afgewisseld met voordrachten van gedichten. De dorpskernen zetten zich in, om de deelnemers aan te moedigen en hen te ondersteunen in de monster wandeltocht, door middel van allerlei activiteiten. Ook voor toeschouwers is het de moeite waard om een kijkje te nemen.

LEES OOK: Nachtmarkt in oud centrum Sommelsdijk

Side-events
In tegenstelling tot andere jaren komen de deelnemers nu door sommige dorpskernen heen. Zo voert De Omloop voor het eerst door Goedereede, langs de Noordzijde Haven, het Pieterstraatje en de Spuidijk.

Goedereede heeft een verlichte markt waar diverse optredens gepland staan, onder andere van DJ Ian en muziekvereniging Apollo.

Oude-Tonge organiseert een cultureel ontbijt op de Kaai en er zijn allerlei sport gerelateerde optredens. Ook het mini-orgel De Kleine Victoria laat zich zien op de Kaai.

Ooltgensplaat versiert het dorp door middel van een ereboog waar de deelnemers onder door lopen. Er zijn tevens verschillende muzikale optredens in en om het ’t Centrum.

Ook doet De Omloop voor het eerst Den Bommel aan. Hier is een heuse kunstexpeditie waar onder andere, in samenwerking met Kunst Plus, delen van het project Woord&Kunst  worden tentoongesteld. Daarnaast zijn er voordrachten van de Reizende Dichters en optredens van onder andere een strijkkwartet en dweilorkestjes.  Op de Kade treedt het Sint Adolfskoor op.

In het laatste dorp voor de finish, in Stad aan’ Haringvliet, staat ook een leuke programma op de agenda.  In dit dorp is het altijd één groot feest voor wandelaars en publiek.

LEES OOK: KiKa-dag in Sluishaven

De Omloop
Vrijdagavond 19 augustus wordt  om 19:00 het startschot gegeven voor de 27e editie van De Omloop. Met medewerking van Esmee winnares van de voice kids 2016 wordt er een gezellig muzikale avond georganiseerd.

Deelnemers starten in Middelharnis, en beginnen daar aan deze uitdagende tocht van 110 kilometer. Na een tocht van 24 uur en 110 kilometer verder worden de deelnemers om uiterlijk  19:00 weer bij de finish verwacht. Het is een zware tocht die mede door de side-events een stuk draaglijker wordt gemaakt!

Goede doel
Alle inzet van deelnemers, vrijwilligers en organisatie is voor het goede doel. De Omloop doneert het bij elkaar gelopen bedrag aan het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Er is geld nodig voor een magneetscan (MRI) technieken waarmee er zonder schadelijke straling de bovenste luchtwegen onderzocht kunnen worden bij kinderen met luchtwegschade.

LEES OOK: Woord & Kunst loopt door tijdens de Omloop

Meer informatie
Wil je je inschrijven voor de Omloop van Goeree-Overflakkee? Of wil je meer informatie over de Omloop of side-events? Kijk op www.omloop.com.

Reacties