Tentenkamp en sportdag Jonge Spartaan geslaagd

Foto: PR De Jonge Spartaan

Op vrijdag 16 juni hebben zo’n 200 kinderen meegedaan aan het tentenkamp en de sportdag van de Jonge Spartaan in Middelharnis.

Het evenement was speciaal voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Om 16.00 uur was de inloop en kreeg iedereen een t-shirt. Daarna begon het opbouw van de tenten voor de overnachting. Uiteraard stond er een heerlijk avondmaal op het menu voor na de opbouw: patat met een snack.

’s Avonds kon alle vernieuwde energie weer gebruikt worden tijdens een GPS-tocht. Ongeveer drie uur lang moesten deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moesten ze estafette lopen, stoeprandje gooien, voetballiedjes zingen en nog veel meer. Na afloop kon er gevoetbald worden of konden de kinderen zich uitleven op de stormbaan. Rond 1.00 uur ’s nachts sloeg de vermoeidheid toch toe en zocht iedereen zijn tentje op.

Sportdag

De volgende ochtend was het na het ontbijt meteen tijd om alle tenten weg te halen. Het was namelijk tijd voor de sportdag. De kleinste leden van de vereniging sloten hier ook bij aan. Volgens een schema volgden de sporters diverse activiteiten. Denk aan vrachtwagen trekken, de stormban, bubbelvoetbal, levend tafelvoetbal, een kruiwagenrace, zaklopen, een buikschuifbaan, pannaveld, water doorgeven en een t-shirt estafette.

Tussendoor werd er heerlijk genoten van een broodje worst of poffertjes. En de dag werd afgesloten met een barbecue. De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de twee geweldige dagen.

Cookieinstellingen