DBGC komt ruim langs tegenstander Serooskerke

Foto: Afbeelding van StockSnap via Pixabay

DBGC is er op overtuigende wijze in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Serooskerke.

Bij rust was de eindstand van maar liefst 0-5 al bereikt. Daardoor is Serooskerke definitief gedegradeerd naar de 3e klasse.

DBGC begon energiek aan het duel met de rode lantaarndrager. Vanaf de eerste minuut werd de thuisploeg onder druk gezet en won DBGC na balverlies de bal snel terug. In de vijfde minuut bediende aanvoerder Tim Mackloet zijn broer Bas die de afgemeten voorzet bij de tweede paal tegen de touwen kopte. Een minuut later veroverde Bas Mackloet de bal na een fout in de opbouw van Serooskerke. Mackloet werd gevloerd waardoor DBGC een vrije trap kreeg die door Jeroen Sep langs de muur binnen werd geschoten.

Tussendoor werd Serooskerke met enkele uitvallen gevaarlijk. Keeper Nieuwland was echter op zijn post om zijn doel schoon te houden.

Voorsprong houdt aan

Na ruim twintig minuten spelen speelde Tim Mackloet Jeroen Sep in de zestien aan. Zijn eerste schot werd geblokt, maar in de rebound was het alsnog 0-3 voor DBGC. DBGC bleef met veel energie druk zetten en in de 25ste minuut werd een voorzet van Jeroen Sep door een verdediger van Serooskerke in eigen doel gelopen.

Na een halfuur spelen bediende Sep de in de spits opgedoken Tim Mackloet die de bal verlengde en zo voor de 0-5 zorgde. Vlak voor rust viel Bas Mackloet geblesseerd uit na een knietje in zijn rug en werd vervangen door Sem Vos. Gescoord werd er niet meer en dus ging DBGC met een ruime voorsprong de rust in.

De tweede helft

In het tweede bedrijf nam DBGC gas terug. Het lukte het niet meer om Serooskerke volledig onder druk te houden. De thuisploeg creëerde in de tweede helft diverse kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Zo hield keeper Nieuwland zijn doel schoon en stijgt DBGC door deze ruime zege naar de zesde plaats op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag ontvangt DBGC op Sportpark de Koepel nummer vijf VVGZ.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen (’46 Wouter Tromp), Arnaud Dees, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster (’66 Josef Balaydin), Sonny Noordermeer, Sjoerd van de Zaan (’66 Sem van Eijkeren), Jeroen Sep, Bas Mackloet (’40 Sem Vos), Tim Mackloet.

Cookieinstellingen