Wie blaast nieuw leven in Fort Prins Frederik?

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt ondernemers met creativiteit, lef én visie uit voor een openbare prijsvraag.

Hoe maken we Fort Prins Frederik weer een inspirerende plaats voor inwoners en bezoekers? Dat is de vraag die de gemeente stelt aan de ondernemers van het eiland. De ondernemer met de beste ideeën mag de plannen ook daadwerkelijk gaan realiseren.

Het grootste gedeelte van het fort is sinds 2018 in eigendom van de gemeente. Inmiddels is een deel van het gebied gerestaureerd. Zo is de geschutstoren aan de buitenkant opgeknapt. Nu wordt een vervolgstap gezet met een aantal omliggende gebouwen. In de buitenste ring van het gebied blijft verblijfsrecreatie toegestaan.

Veel potentie

“Wij hebben als doel om deze prachtige plaats en de geschiedenis weer beleefbaar te maken. We willen dat mensen met veel plezier het fort kunnen bezoeken,” zegt wethouder Daan Markwat. “Bijvoorbeeld een lekker bakje koffie drinken, een hapje eten, genieten van de verhalen of een mooi evenement. Dit gebied aan de oostkant van ons eiland heeft zoveel potentie. We zoeken een ondernemer die een goed plan maakt. Iemand die het fort een impuls gaat geven.”

Succesvolle invulling

De gemeente daagt ondernemers uit door hen bewust geen uitgewerkt plan voor te leggen. Ondernemers die het initiatief nemen, dat is de bedoeling. Zij zijn zelf het beste in staat een succesvolle invulling te bedenken en realiseren. De gemeente hanteert naast wetgeving en bestaand beleid wel een aantal uitgangspunten.

“De ondernemer moet deze historische plaats en het erfgoed een warm hart toedragen. We willen dat het verhaal van Fort Prins Frederik actief wordt verteld. Dit in combinatie met eigen activiteiten,” aldus de wethouder.

Het beste plan kent een balans tussen leefbaarheid, omgeving en concept. De financiële haalbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. De zoektocht naar de juiste partij vindt plaats via een openbare prijsvraag. Daarop volgt een onderhandelingsprocedure.

Meer informatie

Ben je als ondernemer geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie over de procedure op de website van de gemeente. Aanmelden kan via deze link.

Cookieinstellingen