Ook HCGO dames weten Leonidas te verslaan

De HCGO dames speelden op een zonnige zondagmiddag tegen het Rotterdamse Leonidas. Net als hun mannelijke clubgenoten mochten ook zij de winst binnenslepen.

Het gebrek aan publiek beïnvloedde het spel van de dames gelukkig niet. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd met in de eerste kwart al mooie kansen. Helaas viel de 1-0 nog niet. Maar de dames bleven door een goede opbouw mooie aanvallen creëren.

1-0

Richting het einde van de eerste kwart viel de verlossende 1-0. Het was Kyra Jacobs die de tip-in scoorde uit een strafcorner. Deze werd aangegeven door Hanne-Mayke Assen, zoals geoefend tijdens de trainingen. Het doelpunt smaakt naar meer, maar de keeper van Leonidas wist veel ballen tegen te houden.

Ondanks het fantastische spel van de dames werd het in de laatste kwart nog even spannend. Leonidas wist nog een paar keer gevaarlijk in de HCGO-cirkel te komen. Dat zorgde voor wat kansen voor de tegenpartij. Maar gelukkig voor het Flakkeese team kwam daar geen doelpunt uit voort.

Drie punten

Met de 1-0 winst hebben de dames weer 3 punten in de wacht gesleept. Hierdoor staan de dames nog op een vierde plaats in het klassement. Daar komt zondag hopelijk verandering in tijdens de inhaalwedstrijd tegen Spijkenisse.