Een zevenklapper voor HCGO team Heren 1

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

HCGO Heren 1 speelde zondag 11 oktober een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Leonidas H29. De wedstrijd werd gespeeld op de velden in de Pallandtpolder.

Dit maal een wedstrijd zonder publiek door de coronamaatregelen. Deze troosteloze ambiance maakte blijkbaar indruk op de spelers van HCGO. Binnen no-time had Leonidas namelijk de 1-0 al binnengetikt.

Herpakking

Het Flakkeese mannen wisten zich in de eerste kwart van de wedstrijd alweer te herpakken. Dit resulteerde in de snelle gelijkmaker van Matthijs Klem. Met een vlijmscherpe counter wist spits Olivier Pijls de voorsprong binnen te tikken.

Leonidas kreeg in het verloop van de wedstrijd geen grip op de aanvalslinie van HCGO. De Flakkeese spelers speelden net even slimmer dan de Rotterdamse tegenstander. Doelman Loek de Smit wist verdere schade aan HCGO zijde te beperken. HCGO counterde zich in het verloop van de wedstrijd naar een grote uitslag, terwijl het nog maar 1 tegendoelpunt moest incasseren.

Saldo

Olivier Pijls wist het doelpuntensaldo van HCGO flink op te krikken. Hij scoorde maar liefst vier keer en werd hiermee benoemd tot Man of the Match. HCGO Heren 1 handhaaft zich door deze zege in de top van het klassement in de vijfde klasse.