DBGC start seizoen met overtuigende zege

Voetbalclub DBGC uit Oude-Tonge is goed aan het nieuwe wedstrijdseizoen begonnen. Met 5-2 hebben ze een overtuigende winst geboekt op VV Strijen.

DBGC begon goed aan het duel en trok direct het initiatief naar zich toe. Met geduldig voetbal zocht de club naar de ruimte achter de defensie van Strijen. Enkele crosspasses achter de backs leverden dreigende momenten op.

De eerste helft

Na een klein kwartier spelen dreigde Strijen onverdiend op 0-1 te komen toen een van de aanvallers onvoldoende werd lastig gevallen. Zijn schot werd echter gekeerd door keeper Nieuwland. Niet veel later opende Jeroen Sep de bal op de pijlsnelle Mels de Blok. Oog in oog met de doelman koos hij ervoor om de bal terug te leggen op Joran Maliepaard die met een hard schot voor de 1-0 zorgde.

In het laatste kwartier van de eerste helft verloor DBGC het initiatief en werd het teruggedrongen op eigen helft. De gevaarlijkste man aan de kant van Strijen ontsnapte aan meerdere DBGC-verdedigers. Hij wist na ruim een half uur spelen voor de 1-1 te zorgen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft

In de tweede helft pakte DBGC opnieuw het initiatief. Dit resulteerde al snel in een nieuwe voorsprong. Jeroen Sep werd vrijgespeeld aan de linkerkant. Zijn lage voorzet kon door Joran Maliepaard worden binnengetikt, zodat hij met zijn tweede goal van de middag voor de 2-1 zorgde.

Na ruim een uur spelen nam DBGC verder afstand. Josef Balaydin stuurde met een bekeken pass Jeroen Sep weg. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig en zorgde voor de 3-1. Twee minuten later zette Joran Maliepaard druk op de treuzelende doelman van VV Strijen. Hij verspeelde de bal en met de doelman naast zijn doel ontving Mels de Blok de bal van Maliepaard en zorgde zo voor de 4-1.

Versloffing

In de fase die volgde vergat DBGC om door te voetballen en liet het de bal te vaak aan Strijen. Zij gingen dan ook met opportunistisch spel op zoek naar de aansluiting. Deze aansluitingstreffer kwam in de 84ste minuut toen na een snelle één-twee in de as een van de middenvelders van Strijen op Roy Nieuwland af kon en de 4-2 mocht aantekenen.

Vlak voor tijd kwam invaller Yannick Lugthart aan de bal rond de middenlijn. Zijn pass lanceerde Jeroen Sep. Hij was zijn back te snel af, omspeelde de doelman en zorgde voor een passend slotstuk van dit duel door de bal rustig in het doel te schuiven. Vlak daarna floot de arbiter van dienst voor het einde en won DBGC de seizoens-ouverture met 5-2.

Positief duel

DBGC kan met een positief gevoel terugkijken op dit duel. In grote delen van de wedstrijd werd er heel behoorlijk gevoetbald en zijn er veel kansen gecreëerd. Daarnaast toonde de gehele voorhoede zich trefzeker. Nu is het zaak om de periodes van controle en goed voetbal verder uit te bouwen. Om te beginnen volgende week wanneer DBGC op bezoek gaat bij Bruse Boys dat met 0-1 won bij FC Axel.