Sophie en Marinda mogen assisteren bij Turn2Move

Foto: Ellen van den Doel

Na weken praktijkopdrachten uitvoeren in de les, corona-tijd en een zomervakantie tussendoor, was het zaterdag 12 september eindelijk zover. De laatste drempel; de theorietoets.

Op je twaalfde een soort van examen doen is natuurlijk heel spannend. Dit bleek voor Sophie de Berg en Marinda Bechthum echter geen enkel probleem. Ze hadden zich goed voorbereid en haalden goede cijfers. Na het horen van deze goede score mochten zij hun diploma trots in ontvangst nemen.

De cursus

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn mee doen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze 19 praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2Move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze lesgever gaan ze aan de slag met een klein onderdeel van de les.

Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling als assistent.

Gediplomeerde leiding

Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Het woord lesgeven zegt het al; als lesgever breng je kinderen wat bij. Dit is niet iets dat je zo maar verzint. Een didactische achtergrond is hierbij belangrijk. Ook leer je als lesgever hoe een kind zich motorisch ontwikkelt en hoe je hier op de juiste manier op in kunt spelen.

De leeropbouw in de lessen wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt en daarop zijn lesvoorbereidingen afstemt. Voorop staat natuurlijk tijdens sportlessen de veiligheid. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport.

Sophie en Marinda kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bijdragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Informatie

Wil je meer informatie over gymmen en turnen bij turnclub Turn2Move? Neem dan een kijkje op de website www.turn2move.nl . Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected] of bellen naar 06-30383580.