Ook een prachtige winst voor HCGO dames 1

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Vorige week lieten de dames van Hockeyclub Goeree-Overflakkee punten liggen bij Souburgh. Maar dat zorgde er wel voor dat ze deze week extra gebrand waren op de winst.

Die winst wilden ze afgelopen weekend behalen tegen de dames 27 van Leonidas. Het was aan Floor om af te slaan en het eerste doelpunt te scoren. Ze passeerde alle Rotterdamse dames en schoot hem zo het doel in. En dat goede voorbeeld doet goed volgen.

De wedstrijd

Het spel ging een beetje op en neer en beide teams konden niet echt gevaarlijk worden. Tot voorstopper Sanne de Keizer aanvallender ging spelen. De Flakkeese club kreeg direct meer mogelijkheden voorin. Hierdoor kon Sanne haar teamgenoot Lisa van Wijk perfect bedienen.

Ook Leonidas besloot hun voorstopper mee op te laten komen, waardoor ook zij gevaarlijker werden. Gelukkig was HCGO-keepster Loes van Oosten direct alert. Niet alleen Leonidas profiteerde hiervan, er kwam ook meer ruimte voor HCGO. Een lange bal vanuit de verdediging kwam bij rechtsvoor Annika Struik, opnieuw stond Lisa van Wijk perfect klaar in de cirkel, 3-0.

Hitte

Na de rust leken de dames wat meer last te krijgen van de hitte. Passes kwamen niet meer goed aan en Leonidas kwam steeds gevaarlijker in de HCGO cirkel. Zij scoorden hier twee keer uit, waardoor er ineens nog maar één punt verschil was.

Astrid Jongeneel maakte het verschil weer wat groter door de 4-2 erin te leggen. Maar met niet veel tijd meer op de klok, moesten de dames nog even flink aan de bak. Leonidas wist nog één keer te scoren. Dat bracht de eindstand op 4-3 voor HCGO.

En zo zijn de eerste punten voor de dames binnen. Volgende week spelen ze tegen Spijkenisse.