Tweede overwinning voor HCGO Heren 1

De start van de nazomer is voor Hockeyclub Goeree-Overflakkee uitstekend begonnen. De Heren 1 van de club hebben hun tweede overwinning van het seizoen in de wacht gesleept.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd nog redelijk fortuinlijk en weifelend gewonnen. Maar afgelopen weekend stond hoogvlieger Alphen H5 op het programma als tegenstander.

Problemen

HCGO had voorafgaand aan de wedstrijd al aanzienlijke problemen. Denk aan vakantievierders, zieken, geblesseerden en spelers met andere verplichtingen. Dat zorgde voor een aardige puzzel om het veld te vullen. Gelukkig bestaat de selectie dit jaar uit bijna 20 gelijkwaardige spelers. Zo is er altijd een goed team om mee te starten.

Er gaat dan ook een grote dank naar de jeugdige talenten Klem, Meijer, Groenewegen en Diderich. Zij trokken het team weer met 3 punten over de streep. Daarnaast is er ook een bijzondere vermelding voor Gert-Jan Oostwouder. Hij maakt dit jaar zijn rentree als spits van Heren 1. Dit doet hij echter niet wekelijks, door andere verplichtingen.

De wedstrijd

Het veldspel was in alle kwarten gelijkwaardig, of beter, dan de tegenstander. In de eerste kwart leverde dat aardige mogelijkheden op voor Pijls en Van Dam. Beiden troffen meerdere keren de keeper en/of de zijkant van het doel. Een strafcorner, een diepe bal en een handje vol snelle counters zorgden voor een weinig aanvallend spektakel vanuit Alphens perspectief.

Er werd nog wel een doelpunt gemaakt in de tweede kwart. Van Dongen scoorde na een bal in de kluts die fortuinlijk voor zijn stick kwam. Ongehinderd van een meter of 5 kon hij die in de hoek intikken.

De tweede helft

Na de pauze kwam HCGO direct flitsend uit de startblokken. Een aantal grote mogelijkheden en een afgekeurde goal zorgde direct weer voor het psychologisch overwicht. Helaas bracht dit nog niet de belangrijke 2-0.

Dat gebeurde pas in de derde kwart, na een omschakeling door balverlies van Alphen. Het was de eer aan Gert-Jan Oosterwouder en Diderich om hem er rechts bovenin in te tikken. De bevrijdende 2-0 was een feit.

Volgende week

Volgende week brengt HCGO een bezoek aan Dordrecht. De heren 3 van Dordrecht staat ook o p6 punten uit twee wedstrijden. Zal HCGO deze lijn doortrekken of moeten ze voorlopig pas op de plaats maken?