Vuurdoop voor HCGO-team Heren 1 in Middelharnis

Een winderige, maar mooie dag in de Pallandtpolder van Middelharnis. Daar speelde HCGO Heren 1 een verdienstelijke vriendschappelijke pot.

Het werd op het laatste moment dan wel een gelijkspel met 1-1, maar het team is er tevreden mee. De wedstrijd werd namelijk gespeeld tegen Hockeyclub Schouwen-Duiveland. Zij spelen in Zeeland maar liefst twee klasse hoger. De Kelderklasse, waarin H1 dit jaar uitkomt, heeft er een geduchte deelnemer bij.

Het spel

Tegenstander HSD werd binnen het minuut gevaarlijk aan de linkerzijde. Een rappe vleugelspeler met een harde voorzet zorgde ervoor dat de doelman de bal met meer geluk dan wijsheid verwerkte tot een lange corner.

Hierna nam HCGO het spel iets over. Middenvelders Immink en Schipper zijn welkome aanvullingen voor H1. Maar het was Henk Kieviet die na een minuut of vijf zijn trukendoos opentrok. Hij ontving de bal half hoog, nam hem met zijn stick mee om op borsthoogte uit te halen. Geweldige actie, verdiende meer want de bal ging naast. In de rest van het eerste kwart kon men al zien dat de flitsende combinaties er nog wel waren, maar dat door haast en enthousiasme ze nog een beetje verloren gingen.

De tegenstander

De Zeeuwse tegenstander liet zich naarmate de tweede kwart vorderde steeds meer gelden. Al was dit dikwijls door foutjes aan HCGO zijde. Een tweetal strafcorners werden makkelijk gepareerd. Maar door verkeerd uitkomen van de keeper van HCGO op een diepe bal ontstond er een gevaarlijke situatie. De Smit was gelukkig daarna wel wakker en kon de voorzet makkelijk verwerken.

In de derde kwart viel de iets verlate Lievay van Dam in. Dat bracht direct wat meer rust in de combinaties in de aanvallende 23 meter. Het was dan ook z’n combinatie die via vier schijven uitkwam bij die zelfde Van Dam, die keurig en beheerst afrondde.

Tegendoelpunt

Zoals reeds vermeldt liep HCGO helaas nog wel tegen een tegendoelpunt aan. In de vierde kwart sloeg de vermoeidheid toe. De passing en combinaties verdwenen en er ontstond balverlies. Doelman De Smit kon nog een aantal malen voorkomen, maar moest uiteindelijk ook buigen. Tegenstander HSD zette nog een keer aan en kreeg waarvoor zij kwamen die middag, een doelpunt. Die viel uit een strafcorner die via een variant vlak voor tijd in het netje viel.

Volgende wedstrijd

Op zondag 6 september gaat H1 op bezoek voor de eerste competitie wedstrijd bij het immer sportieve Leonidas in Rotterdam.