Bij HCGO kan nu intelligent getraind worden

Foto: Archieffoto HCGO

Hockeyclub Goeree-Overflakkee was, zoals te verwachten is, erg blij met de versoepeling van de maatregelen. Tegelijk komt het besef dat er ineens veel te regelen is.

Het bestuur van de club stak direct de koppen bij elkaar, niet té dichtbij natuurlijk. Ze gingen aan de slag om de herstart binnen de beperkingen op poten te zetten.

Afstand

De competities worden niet meer hervat. Dat reizen van club naar club met zoveel mensen brengt te veel gevaren met zich mee. Natuurlijk vinden de leden dat erg jammer. Ook het spelen van partijtjes aan het einde van de training is voor de meesten nog niet toegestaan.

Alleen de jongste spelers in de basisschoolleeftijd hoeven geen afstand van elkaar te houden. Zij kunnen dus ook gewoon een partijtje spelen onderling. Maar voor alle spelers is het weer met elkaar mogen trainen een grote stap vooruit.

Beperkingen

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn er wel wat beperkingen voor de sporters. Zo mogen ouders niet mee het terrein op en is het dus echt alleen een kwestie van afzetten. Daarvoor is een ‘kiss and ride’ gemarkeerd. Kinderen die met de fiets komen, zullen deze buiten het terrein stappen.

Voordat iedereen het terrein betreedt dient iedereen de handen te desinfecteren. Ook zijn er op het terrein speciale looproutes aangegeven. Dit is gedaan met pijlen, bordjes en afzettingen als hekken en linten.

Daarnaast mogen er per veld maar twintig mensen tegelijk aanwezig zijn. Dat is inclusief de trainers. Dit leidt tot een lastige puzzel. Normaal gesproken trainen er namelijk twee of drie teams op één veld. Deze beperking gaat hand in hand met de anderhalve meter regel.

Ballen mogen alleen met de stick geraakt worden. De kantine, kleedkamers en toiletten blijven dicht. En dus wordt er gevraagd om wat nodige zelfbeheersing. Er is dus ook geen mogelijkheid tot een gezellige derde helft.

Train mee!

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met hockey bij HCGO. Er kan vrijblijvend als proeflid meegetraind worden. Aanmelden hiervoor kan via www.hcgo.nl.