Bij Invictus Personal Training draait het om de sporter

Foto: Denn= Fotografie

John van Nimwegen is een echte sporter. In 2011 richtte hij helemaal alleen Invictus Personal Training op. Inmiddels heeft hij twee instructeurs die hem ondersteunen en een hoop tevreden klanten.

Door Sam Fish

Het begon allemaal in 2011. “Ik vertrok bij mijn oude werkgever, een sportschool waar ik onder andere personal training gaf aan iedereen die dat wilde,” vertelt John. “Ik heb het daar altijd erg naar mijn zin gehad, maar ik geloofde in meer één op één begeleiding. Dat wilde ik graag verder uitbreiden en dus begon ik voor mezelf.”

En zoals elk begin was ook dat van John klein. “Ik ging eerst letterlijk bij mensen thuis langs met een wasmand vol sportattributen,” hij weet het nog goed. “Dat werden steeds meer mensen en steeds meer spullen en dat werd onhandig om mee te dragen. Toen ben ik gaan zoeken naar een locatie. Inmiddels zit ik alweer een tijdje in een loods aan de rand van Melissant, maar ook die plek wordt eigenlijk te klein.”

Het gaat om de sporter

“Wij bieden zowel personal training (red. één op één begeleiding), maar ook verschillende Small Group Trainingen. Dat zijn trainingen in groepjes van maximaal 6 personen,” vertelt hij. “Maar wat we ook gaan doen, de sporter staat altijd centraal. Zij hebben bepaalde wensen en daar mogen wij hen bij helpen. Ik vind het tof om dat vertrouwen van de sporter te krijgen.”

Het begin

Dat helpen begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek. “Wij willen weten wat de doelen zijn en waarom precies. Pas dan kunnen we kijken wat er moet gebeuren,” laat John weten. “Vaak zit er ook een emotioneel aspect aan vast. Het is dan ook belangrijk om een moment te pakken om te praten over die achterliggende motieven. Als je niets aan je hoofd en gedrag doet gaat het vaak ook met je lichaam niet lukken. Dit is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Pas na het oriënterende gesprek wordt er gestart met het proces. Het begint met de intake, gevolgd door de screening, testen en meten. “Wij vinden het belangrijk om eerst de persoon tegenover ons te leren kennen.”

MotivatieJohn van Nimwegen Invictus Personal Training

“Mijn motivatie is aan de ene kant natuurlijk dat anderen hun doelen halen,” geeft hij toe. “Maar nog belangrijker vind ik dat mensen structureel hun gedrag weten te veranderen. Alleen dan zullen ze het op lange termijn vol weten te houden.”

En dan is daar uiteindelijk de verandering. “Het is geweldig om dat moment van gedragsverandering met iemand te bereiken. Je hebt samen veel tijd doorgebracht, je hebt hen ervoor zien vechten. En om dan aan het einde van dat traject te komen, dat voelt fantastisch. Voor ons allebei.”

Aanbod

Er is een hoop mogelijk bij Invictus Personal Training. Zo is er voor iedereen wel iets om te doen. “We hebben verschillende Small Group Trainingen. En geen enkele les is daarbij hetzelfde,” legt hij uit. “Je bent dan met een groep van maximaal zes personen om de kwaliteit te waarborgen. En elke training is ook weer anders. Tot op zekere hoogte hebben de sporters ook inspraak. Als ze bijvoorbeeld zeggen ‘we hebben al een tijd niet gebokst, kunnen we dat weer gaan doen?’ dan gaan we dat voor een volgende les vormgeven. Waar het kan blijven we zo dynamisch mogelijk voor onze sporters!”

Daarnaast is er natuurlijk de personal training en de DUO training. “Daar is het allemaal mee begonnen. Gewoon één op één training of samen met je partner, vriend of vriendin. Het wordt helemaal aangepast naar de wensen van de sporter,” vertelt John. “Echt maatwerk is dat. Het complete plaatje met training, voeding en coaching. Want wat voor de één perfect is, is voor de ander te moeilijk of te makkelijk.” Ook hierbij is elke training anders. “Soms is ‘knallen’ even niet de beste training wegens omstandigheden, dan passen we de training gewoon aan en sturen we bij. We proberen zo dynamisch mogelijk te blijven voor onze sporters.”

En dan is er ook nog iets nieuws. “Ja, we starten binnenkort met coaching,” vertelt John trots. “Dat is training, voeding en een mogelijkheid tot gedragscoaching. We gaan samen met de sporter aan de ontdekkingsreis beginnen. Alles op het gebied van voeding, training en gedragscoaching. Dit is geen personal training, maar op een coachende manier de training elders vormgeven. Dat gaat zowel via onze veelzijdige app als persoonlijke gesprekken.”

Hulp is belangrijk

Iedereen kan sporten en iedereen denkt te weten hoe dit moet. Voor elk mens is er wel een sport die aansluit op kunnen en interesses. Veel mensen gaan dan ook naar de sportschool om fit te worden. “Dat is top! Ik vind het super als mensen zich inzetten om fit te worden,” zegt John blij. “Maar het heeft ook valkuilen. Niet iedereen weet wat ze moeten doen om hun doelen te behalen. In het begin gaat alles goed, maar dan komen er vragen. Bijvoorbeeld over progressie, voeding, blessures, herstel en stress.”

Helaas komen deze vragen vaak te laat. “Ik vergelijk het altijd maar met de tandarts. Als ik een gaatje heb of iets aan mijn gebit mankeer, dan ga ik dit ook niet zelf proberen het op te lossen. Dan ga ik langs bij iemand die er verstand van heeft en ervoor gestudeerd heeft. Het liefst ga ik periodiek naar de tandarts zodat het gaatje of de klachten in eerste instantie niet ontstaan.”

En dat is bij sporten eigenlijk net zo. Als je fit wilt worden kun je het beste langs gaan bij iemand die weet wat hij doet en samen met jou kan werken aan jouw doelstellingen. Iedereen is anders en de aanpak dus ook.

Kom eens langs

Heb jij doelen die je wilt behalen en zoek je iemand die je daarbij kan helpen? Maak eens kennis met het team van Invictus. John, Wendy en Yordi staan honderd procent voor je klaar om je te helpen met het behalen van je doelen. “Linksom of rechtsom, samen gaan we ervoor om jouw doelstelling te behalen. Het motto dat ik vaak gebruik is dan ook ‘The difference between who you are and what you want to be is what you do’. Het verschil tussen wie je bent en wilt zijn zit ‘m in wat je doet. Daar draait het om,” aldus John.

Actie

Iedereen kent periodes waarin een gezonde leefstijl er even bij inschiet. Niet vreemd in onze huidige maatschappij. Het is dan ook goed om af en toe de ‘schade’ op te nemen. De auto gaat tenslotte ook elk jaar even naar de garage.

Invictus geeft je daarom een gratis Health Check cadeau! Niet alleen om te meten hoe (on)fit je nu echt bent. Maar vooral om ook jou weer in de goede fitte(re) richten te sturen. Dit allemaal met behulp van het gratis aansluitende leefstijl advies!

Tijdens deze health check wordt je hele lichaam gecheckt aan de hand van de volgende tests:

– Lichaamsscan: Gewicht, BMI, vet- & spierpercentage
– Leefstijlscan: Voeding, slaap & stress vragenlijst
– Fitheidsscan: Kracht- & conditie test
– Evaluatie: Terugkoppeling van de resultaten en persoonlijk leefstijl advies

Waar wacht je op? Vraag een gratis health check aan. De trainers staan voor je klaar! Aanmelden kan via [email protected] en zij helpen je de goede kant op. En nog een leuk extraatje. Mocht je besluiten om lid te worden? Dan krijg je de eerste maand 25 % korting.

Let op, deze actie geldt tot en met 22 december 2019.

Invictus Personal Training

Reacties