Best of Nature fietsroute over Goeree-Overflakkee

Foto: PR Eilandmarketing Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne hebben dit jaar samen de Best of Nature prijs gewonnen. Om die samenwerking staande te houden hebben ze een gezamenlijke fietsroute ontwikkeld.

De fietsroute gaat langs de hele kust van de vier gemeentes. Daarmee is het nu dus mogelijk om al fietsend te genieten van de slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen, duinlandschappen en authentieke dorpen.

Gratis

De fietsroute is volledig gratis verkrijgbaar. Je kunt hem ophalen bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp, de VVV-kantoren in de andere gebieden en de verschillende gemeentehuizen.

In het fietsboekje staat één lange route van 107 kilometer beschreven. Dat is de Best of Nature fietsroute. Deze loopt van Westvoorne via Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland naar Veere. In het boekje wordt deze route per gebied beschreven en er worden hoogtepunten uitgelicht. Daarnaast zijn per gebied aparte fietsrondes uitgestippeld met een lengte van 32 tot 54 kilometer. De routes zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppuntensysteem.

Goeree-Overflakkee

De route over Goeree-Overflakkee leidt de fietser ook langs verschillende prachtige gebieden. Zo komen ze langs Vogelobservatorium TIJ, natuurgebied de Kwade Hoek, de Goereese duinen, het Noordzeestrand en de Grevelingen. Onderweg zijn er naast TIJ diverse andere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de vuurtoren van Ouddorp en de uitkijktoren bij het strand, eveneens in Ouddorp.

Best of Nature

De vier kunst gemeenten zijn tijdens de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn uitgeroepen tot de beste duurzame natuurbestemming van de wereld. Daarmee kregen ze de Best of Nature prijs. Kijk voor meer informatie over Best of Nature en de fietsroutes op www.vvvgoeree-overflakkee.nl/bestofnature.

Reacties