Assistenten diploma’s voor Nienke en Anneloes

Foto: PR Turn2Move

Na weken praktijk opdrachten uitvoeren in de les was het zaterdag 16 november zo ver. Nog één laatste drempel te nemen, de theorietoets.

Dit bleek voor Nienke en Anneloes geen probleem. Ze hadden zich goed voorbereid en haalde een 9,5 en een 8. Na het horen van deze goede score mochten zij hun diploma trots in ontvangst nemen.

De cursus

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn mee doen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze 19 praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2Move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze lesgever gaan ze aan de slag met een klein onderdeel van de les. Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling als assistent.

Gediplomeerde leiding

Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Het woord lesgeven zegt het al; als lesgever breng je kinderen wat bij. Dit is niet iets wat je zo maar verzint. Didactische achtergrond is hierbij belangrijk. Ook leer je als lesgever hoe een kind zich motorisch ontwikkelt en hier op de juiste manier op in te spelen. De leeropbouw in de lessen wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt. Daarop wordt ook de lesvoorbereiding afgestemd.

Voorop staat natuurlijk tijdens sportlessen de veiligheid. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport. Nienke en Anneloes kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bij dragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Gratis proefles

Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen. Daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Meer informatie over turnclub Turn2Move is te vinden via de website www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via [email protected] of bellen naar 06-30383580.

Reacties