Vijfde Dam-X event succesvol afgesloten

Foto: Chantalle Potgens

DAM-X 2019 zit er weer op. Het was weer een geslaagd evenement bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Een week lang kwamen professionele windsurfers en beginners bij elkaar om op het Grevelingenmeer te strijden voor een plaats op het podium.

Jubileumeditie

Het vijfjarige jubileum van DAM-X begon met wind tot wel windkracht 7. Dat was uitstekend voor de 49 deelnemers van het EK Freestyle Windsurfen uit 16 landen. De windvoorspellingen beloofden veel goeds. Daardoor konden de pro’s drie dagen lang varen met perfect surfweer tijdens het Europees Kampioenschap in Ouddorp.

Van de heren heeft Bonairiaan Amado Vrieswijk de winst op zijn naam kunnen schrijven. Maaike Huvermann uit Ridderkerk won van de dames, waardoor zij ook Europees Kampioen werd. Net als bij de jeugd Lennart Neubauer uit Duitsland.

Kersverse wereldkampioen Yentel Cears, vijfde geworden op DAM-X, had de andere vier wedstrijden van de Europese Tour gewonnen. Hierdoor was hij al zeker van zijn Europese titel.

De afgelopen dagen was Davy Scheffers de beste Zeeuw op het water. Vorig jaar won hij dit evenement, dit jaar heeft hij de tour afgesloten op de negende plek van DAM-X.

Goed bezocht

De vijfde editie van het Dam-X event haalde ruim achtduizend bezoekers naar de Brouwersdam. Daar zaten ook zo’n 350 scholieren van Schouwen-Duiveland bij. Zij volgden de Watersport Experience. Ruim 170 deelnemers deden mee aan de Dam-X Slalom. En de Dam-X Run by Night werd volbracht door 186 hardlopers.

De organisatie kijkt vol trots terug op een succesvol evenement. Ze kijken dan ook nu al uit naar de zesde editie. Deze vindt plaats van 9 tot en met 11 oktober 2020.

Reacties