Tijdverlies = hersenverlies

Foto: Sam Fish

Dinsdag 12 mei is het de Europese Dag van de Beroerte. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis organiseert van 15.00 – 17.00 uur een informatiemarkt over een beroerte (CVA). Patiënten en belangstellenden zijn van harte welkom om zich te laten adviseren over een beroerte, hoe de risico’s op een beroerte verminderd kunnen worden en wie kunnen helpen na een beroerte.

Nog steeds wachten veel mensen met bellen als ze de symptomen hebben van een beroerte, dat wil zeggen een herseninfarct of hersenbloeding. Hoe eerder er aan de bel getrokken wordt bij huisarts of 112 hoe groter de kans is op herstel.

Lees ook: Start bouw Hart van West

In Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn diverse gratis risicotesten te doen waarbij de risico’s voor het krijgen van een beroerte worden gemeten. Risicofactoren zijn onder meer een hoge bloeddruk, een te hoog bloedsuiker- of cholesterolgehalte, boezemfibrilleren en overgewicht. Tijdens de informatiemarkt zijn ook diverse professionals aanwezig die antwoord kunnen geven op vragen als de zichtbare en onzichtbare gevolgen van een CVA of over de periode na een CVA, de zogenoemde chronische fase.

Het volledige programma van de informatiemarkt is terug te vinden op de website. De informatiemarkt vindt plaats in het restaurant van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Stationsweg 22 te Dirksland.

Lees ook: 8 mei benefietconcert voor Nepal in het Diekhuus

Reacties