Start bouw Hart van West

Foto: Sam Fish

Het is de bedoeling dat eind dit jaar dertien nieuwe woningen worden opgeleverd in de Westplaat van Middelharnis. Zeven eengezinswoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen. “Het zijn geen starterswoningen, maar het zijn gunstige prijzen. Dat zorgt ervoor dat er best veel jonge stellen hier komen wonen”, aldus Agnes Stam van Herkon.

“Ik sta hier vandaag in naam van wethouder Koningswoud die laatst heel plotseling is overleden. Hij zat er met zijn neus bovenop, maar het leven moet doorgaan, dus heb ik het stokje van hem overgenomen”, vertelt de burgemeester bij het openen van de ceremonie. “Jullie hebben een goede keuze gemaakt toen jullie je huis kochten. Het is een mooie locatie in een leuke gemeente”.

Lees ook:  Skatepark Rubensplein wordt verplaatst naar de Westplaat

De groep aanwezigen verplaatste zich na zijn openingswoord naar buiten waar de burgemeester samen met een aantal kinderen het lint officieel doorknipte met een grote schaar. De nieuwe bewoners konden zo rondlopen door hun toekomstige straat en konden kijken waar hun huis zou komen te staan en wie de nieuwe buren worden.

Hart van West-7

Aanwezig zijn de mensen die hier volgend jaar komen wonen. Zo ook Larissa (23) en Marinus (26) Bechthum. Afgelopen vrijdag stapten de twee in het huwelijksbootje en vandaag staan ze op de plek waar ze samen hun leven gaan doorbrengen. “We wilden graag in een nieuw huis wonen, maar we zijn allebei geen klussers”, zegt Marinus. “Hij heeft twee linkerhanden, dus dat wordt niks”, lacht zijn kersverse vrouw. “We wilden ook sowieso in Middelharnis wonen, dus dit is een mooie optie”.

Lees ook:  Muzikanten in touw voor Nepal

Als de paaltjes de grond ingeslagen zijn is het nog een heel werk om de mensen weer de feesttent in te krijgen. “Ze vinden het waarschijnlijk heel bijzonder om alvast bij hun nieuwe woonlocatie te kunnen staan”, aldus Stam. Helaas moeten ze nog even geduld hebben voordat ze er ook echt kunnen gaan wonen.

Reacties

Cookieinstellingen