Flakkeënaar Bas opnieuw Belgisch Kampioen DogDartbee

Foto: PR Bas van der Veer

Bas van der Veer kwam onlangs voorbij op onze website omdat hij ruzie had met de woningbouw. Hij had volgens hun te veel honden en moest één hond wegdoen. Uiteindelijk won hij de strijd en heeft hij nu met één van die honden een prachtige prijs binnengesleept!

Door Sam Fish

Op zondag 12 augustus deed de Sommerdieker mee aan het Belgisch Kampioenschap DogDartbee. Acht jaar geleden haalde Bas ook de titel, maar moest de laatste jaren afzien. Nu is hij terug met hond Sia en hebben ze samen de eerste plaats in mogen nemen. Er was dit jaar ook en Extreme DogDartbee ronde waarbij Bas meedeed met honden Boris & Laika, hiermee heeft hij een derde plaats bemachtigd. Een geweldige score dus!

DogDartbee
DogDartbee is één van de vele Frisbee varianten die met honden gespeeld kan worden. Zoals de naam al doet vermoeden is het een combinatie van darten en frisbee. Apporteren speelt hierbij een grote rol. De sport werd zo’n 18 jaar geleden is de hondensport ontwikkeld en inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks kampioenschap in verschillende landen.

LEES OOK: Elektronische huisdieren enorm populair bij ouderen

Op goed vlak gemaaid terrein is een Dartbee parcours uitgetekend in kalk belijning met een totale cirkel doorsnede 6,5 meter met drie banen van één meter breed naar binnen tot uiterlijk een kleine cirkel doorsneden van 50 cm overblijft ook wel BullsEye genoemd. Die is honderd punten waard als de hond met één voorpoot landt tijdens vangen en vasthouden van de frisbee. De binnenste cirkel is goed voor vijftif punten, de middelste cirkel levert dertig punten op en de buitenste tien punten, mits de honden deze banen met twee voorpoten in landt.  Wordt de frisbee gevangen buiten dit speelveld dan worden er geen punten verdiend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen