Politie waarschuwt voor nep-agenten

jul 09 , 10:42 Politie
mouw nieuwe uniform politie
De politie Goeree-Overflakkee waarschuwt voor oplichters die zich voor doen als (wijk)agent en mensen bellen.
Criminelen halen bijvoorbeeld de gegevens van een (wijk)agent van internet. Onder die naam bellen ze potentiële slachtoffers. Ze gebruiken hiervoor verschillende verhalen. Zo melden ze bijvoorbeeld dat er criminelen actief zijn in de wijk. Ze sturen dan een agent langs om hun waardevolle spullen en/of geld veilig te stellen. Het aanbod is dat die spullen en het geld in een kluis bewaard kunnen blijven op het politiebureau.
Op een later moment komt er iemand aan de deur die zogenaamd van de politie is. Soms zijn zij zelfs in uniform. Zij komen de spullen ophalen. Maar zelfs al hebben ze een uniform aan, vertrouw deze werkwijze niet.

Geen politie

De politie laat weten dat er geen kluis op het bureau staat waarin spullen worden bewaard tegen inbrekers. Er zal dus ook geen politie aan de deur komen om die spullen op te halen. Krijg je een telefoontje van de wijkagent en vertrouw je het niet? Hang dan op. Bel zelf de politie op 0900-8844 en check wat er aan de hand is.
Ben je toch slachtoffer geworden van een babbeltruc? Doe dan aangifte. Dat kan door een afspraak te maken via 0900-8844 of doe online aangifte via de website van de politie .