Oproep: Wie schoot met een luchtbuks op een kat?

Foto: Afbeelding van Mabel Amber via Pixabay

Een bizarre oproep vanuit de politie via WhatsApp buurtpreventie GO-alert. Katteneigenaren worden gewaarschuwd en ze zijn op zoek naar getuigen.

Door Sam Fish 

Op donderdag 16 september is er tussen 8.00 en 15.00 uur met een luchtpistool/buks op een kat geschoten. Dit gebeurde in de buurt van de Pretoriuslaan en de Diependorst in Ouddorp. De kat heeft hierdoor zeer ernstige verwondingen opgelopen. Het beestje is aan de beterende hand en in dit geval gaat het goed komen. Maar het is misschien niet de eerste of laatste keer dat dit is gebeurd. En dus is de politie op zoek naar meer informatie over de schutter. Ook willen ze katteneigenaren in die buurt waarschuwen voor het gevaar dat mogelijk nog steeds dreigt.

Getuigenoproep

De politie heeft via GO-alert een getuigenoproep gedaan. Zij vragen iedereen zich te melden bij GO-alert of de politie via 0900-8844 als ze meer weten. Bijvoorbeeld iemand die in het bezit is van een dergelijk wapen die een hekel heeft aan katten. Er kan ook anoniem een melding worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Maar dat is niet het einde van de oproep. “Mocht u zelf de dader zijn, dan is het verzoek om u via dezelfde manier te melden. De eigenaar van de kat zou u namelijk heel graag spreken. Ze doen er alles aan om met u in contact te komen.” Tot slotte laten ze weten dat er aangifte is gedaan van de mishandeling van het beestje.

Kattenmishandeling in Goedereede

Het is niet de eerste keer dat er katten worden mishandeld op de kop van het eiland. Vorig jaar juni kwam er een melding bij ons binnen van een kat wiens staart eruit was getrokken. Dit was bij meerdere katten gedaan en ze hadden niet klem gezeten.