Meerdere katten mishandeld in Goedereede

Foto: Ljubica Pesic

Per privébericht kreeg de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl door dat er katten zijn mishandeld in Goedereede.

Door Sam Fish

“Zondagavond is de staart van mijn kat eruit getrokken,” luidt het privébericht. Na een bezoek aan de dierenarts werd duidelijk dat de kat niet klem heeft kunnen zitten. Ook zijn er geen sporen van een ongeluk. “Ik hoorde van mijn buurman dat het bij drie andere katten in de omgeving ook is gebeurd.”

De melder is bang dat meer katten slachtoffer worden van deze mishandeling. De oproep is dan ook om goed op te passen. “We zijn naar de politie geweest, maar zonder dader kunnen ze dus niets,” zegt ze. “Ik hoop dat er misschien iemand is die meer weet, of misschien iets gezien heeft. En ik wil mensen ervan bewust maken dat dit gebeurt.”

Melden

De meldster is dus bang dat het vaker gaat gebeuren. Om dat tegen te gaan is het belangrijk dat mensen een melding maken als ze meer informatie hebben. Misschien zijn er mensen met camera’s op hun terrein die een klein beetje van de omgeving laten zien.

De mishandeling van deze kat gebeurde in de omgeving van de Kortewenden – Nieuwe Brug. Als mensen meer informatie hebben over een mogelijke dader. Of als iemand iets gezien heeft, meld dit dan bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.