Lever zonder consequenties je (nep)wapens in

Foto: Afbeelding van Markéta Boušková via Pixabay

De overheid is een nieuwe campagne gestart om (nep) vuur- en steekwapens op straat te verminderen. Drop je knife en doe wat met je life.

De nieuwe campagne begint vandaag, op maandag 13 september. Het doel is om messenbezit onder jongeren tegen te gaan. Want een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties. Als je immers een wapen op zak hebt, ben je eerder geneigd het te gebruiken. En dat met alle ellendige gevolgen van dien.

De campagne ontmoedigt wapenbezit door jongeren op te roepen hun wapens in te leveren. Ruim 200 gemeenten doen tussen 11 en 17 oktober mee aan de inzamelweek. Jongeren kunnen tussen deze dagen anoniem en straffeloos hun wapens inleveren. Steekwapens zijn in alle deelnemende gemeenten in te leveren. Sommige gemeenten hebben het ook nog mogelijk gemaakt om vuurwapens in te leveren.

Ook inleverpunt op Goeree-Overflakkee

Ook op Goeree-Overflakkee kun je wapens inleveren zonder consequenties. Op het politiebureau in Middelharnis wordt een inleverpunt ingericht. Hier is het mogelijk om vuur- en steekwapens in te leveren. Dat geldt ook voor nepwapens, want ook die zijn niet altijd van echt te onderscheiden.

De wapens kunnen in de actieweek worden ingeleverd en daarvoor zijn de openingstijden van het politiebureau uitgebreid. Op dit moment is het politiebureau in Sommelsdijk geopend op woensdag en vrijdagochtend van 8.30 toto 12.00 uur. Daar komt ook de maandagochtend nog bij. Verder kunnen er ook van maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur wapens ingeleverd worden. En ook in het weekend kun je er terecht op zaterdag én zondag van 13.00 tot 15.00 uur.