Hoe zit het met die opgeviste menselijke resten?

Foto: Politie Rotterdam

Het is middels al een aardige tijd geleden. In april 2020 vond een vissers menselijke resten in zijn visnet. Er werd een onderzoek gestart.

Het ging om een broek, schoenen en wat botten. Deze werden opgehaald door Forensisch Rechercheurs en werd er een onderzoek gestart. Het DNA profiel is vergeleken met de profielen in de databank voor vermiste personen en strafzaken. Dit leverde niets op. Ook werd er in de DNA bank van vermiste personen gekeken van Europol. Helaas kwam ook daar niets uit.

De Forensische Recherche plaatste foto’s online. Zo hoopten ze tips te krijgen van mensen die misschien wisten wie dit was. En er kwamen inderdaad aardig wat tips binnen. Helaas leidde dit echter niet tot een identificatie.

Begrafenis of toch niet?

“Toch moeten we nu overgaan tot begraven,” laat de recherche weten. “De resten zijn verder aan het ontbinden ondanks dat ze in de koeling liggen.” De resten zouden deze week begraven worden op de Zuiderbegraafplaats. Zonder naam en zonder identiteit.

Maar ineens was daar de mogelijkheid dat het om een vermist persoon in Frankrijk zou zijn. Het DNA profiel dat de recherche nu heeft wordt door de NFI vergeleken met het profiel in Frankrijk. Daarmee gaat de begrafenis deze week niet door. En hopelijk krijgt deze persoon een graf met naam en een waardig afscheid.