UPDATE – botten, broek en schoenen in vissersnet

Foto: Politie Rotterdam

De politie Rotterdam laat op Facebook weten dat er al meerdere tips zijn binnengekomen over de opgeviste menselijke resten, kleding en schoenen.

Door Sam Fish

“Helaas nog geen concrete aanwijzing over de identiteit,” staat er in het bericht. “Op dit moment wordt er aan de hand van DNA onderzocht of het profiel in de DNA-bank voor vermiste personen zit.”

De politie vraagt daarom iedereen die een dierbare mist, zich te melden. De informatie over de bijzondere vangst is ook gedeeld met onder andere Engeland en België. Er zijn dan ook verschillende teams druk bezig met het onderzoek. Team Maritieme Politie van Bureau Vermiste Personen Noordzee, Zeehavenpolitie Eenheid Rotterdam, het Nederlands Forensisch Instituut en de Forensische Opsporing van de Politie Eenheid Rotterdam.

Zij hebben allemaal maar één doel; het identificeren van het lichaam zodat nabestaanden afscheid kunnen nemen.

Maten kleding en schoenen

De politie benadrukt dat het nog steeds erg belangrijk is om informatie te krijgen over de kleding en schoenen. De spijkerbroek van het merk Levi’s 501 is maar 30 (w) 32 (l). De schoenen van het merk Sketchers, type Relax Fit, zijn maat 44.

De kotter bevond zich ten tijden van de vangst 10 zeemijl uit de kust, ter hoogte van Bank 0.

Heb jij tips? Of denk je iets te weten? Bel dan met de politie. Zij zijn 24/7 bereikbaar via 0900-8844.

Vondst

Het komt volgens de politie regelmatig voor dat vissers botten terugvinden in hun netten. Ook boswachters vinden soms botresten. In 80 procent van deze gevallen gaat het om dierlijke resten. De overige 20 procent zijn menselijk. Deze worden altijd direct en met grote nauwkeurigheid onderzocht.