DNA spoor leidt tot arrestatie verdachte winkelinbraak

Foto: Afbeelding van 4711018 via Pixabay

De politie heeft goed werk geleverd. Er is een verdachte opgepakt van een inbraak in een supermarkt!

De inbraak werd gepleegd in de nacht van 30 op 31 augustus, afgelopen zomer. Dit gebeurde in de Spar aan de Westdijk in Nieuwe-Tonge. Tijdens deze inbraak werd veel vernield. De kluis werd opengebroken en er werd een hoop geld gestolen. Ook werden er sigaretten meegenomen.

Aanhouding

Na de inbraak werd door de Forensische Opsporing een sporenonderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek werd een spoor aangetroffen waaruit DNA werd vastgesteld. Dit DNA kwam overeen met een hit in de databank, waarna een 47-jarige man als verdachte naar voren kwam. De man werd in de politiesystemen ‘gesignaleerd’ en kon op dinsdag 17 november in Utrecht worden aangehouden. Hij is verhoord en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Na zijn verhoor is hij overgedragen aan de afdeling AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel), omdat hij illegaal in Nederland verblijft.

Tips

Na de inbraak werd een getuigenoproep geplaatst. Daarop zijn zes tips binnengekomen bij het rechercheteam. Deze zijn allemaal onderzocht, maar leidden helaas niet tot de verdachte. Toch is de politie altijd blij met deze tips. “Onze burgers zijn betrokken en daar zijn we blij mee,” aldus Sacha Houtman, Expert Wijkagent.