Politie vraagt aandacht voor meerdere incidenten

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

De politie vraagt om hulp bij het terugdringen van brandstichtingen en vernielingen. Ook hopen ze op meer informatie om verdachten aan te kunnen houden.

Door Sam Fish

Vooral in het midden van het eiland is het aantal brandstichtingen flink gestegen. Containers, voor vuil of plastic, hooibalen, houtstapels, dixi’s en een bushokje gingen de afgelopen maanden in vlammen op. Ook het nieuwe insectenhotel op de rotonde bij Ooltgensplaat is vernield door brandstichting.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar alle zaken. Getuigen worden gehoord en camerabeelden worden bekeken. Helaas is dit niet altijd genoeg. En tot nu toe zijn er nog geen verdachten aangehouden voor de incidenten.

En dus vraagt de politie om hulp. Op een eiland als Goeree-Overflakkee wordt veel gepraat. Roddels gaan als een lopend vuurtje, maar ook waarheidsgetrouwe informatie wordt verspreid. En die informatie hebben ze nodig.

Nacht

De meeste branden vinden plaats in de nachtelijke uren. Het kan zijn dat je thuiskwam van je werk en iets verdachts zag? Of misschien was je nog even de hond aan het uitlaten en hoorde je rare dingen? Het kan allemaal.

Heb jij iets gehoord of gezien? Of heb je mensen inhoudelijk horen praten over de incidenten van de afgelopen tijd? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Toekomst

Dit geldt overigens niet alleen voor de incidenten van de afgelopen maanden. Ook in de toekomst kan de politie alle ogen en oren op het eiland goed gebruiken. Een eiland vol mensen ziet en hoort veel meer dan een team politieagenten. Zeker in een uitgestrekt gebied als Goeree-Overflakkee.

Dus zie of hoor je iets verdachts? Bel dan 112. Dacht je iets te horen of zien en blijkt de volgende ochtend dat er inderdaad iets gebeurd is? Bel dan met de politie via 0900-8844. Alle informatie is welkom. Dat geldt ook voor videobeelden.

Bron: Politie