Mini-Roparun levert groot geld op!

Foto: Sam Fish

Tijdens de Koningsspelen die dit jaar plaats vonden op vrijdag 20 april hebben de kinderen van obs de J.C. van Gent uit Sommelsdijk zich ingezet voor het Roparun-team van Goeree-Overflakkee, teams 158 en 159.

Door Sam Fish

De kinderen kregen tijdens de Koningsspelen de opdracht een mini-Roparun te lopen. Een parcours van 400 meter was uitgestippeld met drie stempelposten en een drinkpost. Het was aan de kinderen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. Ouders, buren en andere familieleden hebben de kinderen gesponsord en daar is een prachtig bedrag uitgekomen, wat in ontvangst is genomen door Jura van Zwoll, een van de teamleden. “Vorige keer hebben jullie 1600 euro bij elkaar gelopen, dus ik denk dit jaar 1605 euro,” zegt hij als er wordt gevraagd hoeveel hij denkt dat er is opgehaald.

“Beste Jura, we hebben dit jaar het prachtige bedrag van 1900 euro opgehaald voor jullie team! En natuurlijk voor alle zieke mensen voor wie jullie het doen,” zegt directrice Sanne Wensink trots als leerkracht Ingmar Adam de ingelijste cheque omdraait zodat de kinderen het kunnen zien.

LEES OOK: Nieuwe-Tonge is een durpje rijker

“Een geweldig bedrag en ik ben jullie enorm dankbaar! Hopelijk tot de volgende keer,” aldus Van Zwoll. Elk jaar kiezen de teams zes of zeven basisscholen uit om de mini-Roparun te lopen. In totaal levert dat zo’n 10.000 euro op.

Reacties