VIDEO: Schattige kleutermusical D’n Tuun

Foto: Sam Fish

De dertien kinderen van groep 1 en 2 van basisschool D’n Tuun in Middelharnis mochten donderdagavond 26 april de jaarlijkse musical opvoeren voor ouders, opa’s en oma’s. De kinderen waren prachtig verkleed als varkentjes en beren voor het verhaal van De beer en het varkentje.

Door Sam Fish

Het was eigenlijk te schattig voor woorden; meisjes in roze kleding met geschminkte varkensneusjes en de jongens met berenschmink. De jaarlijkse musical is een hoogtepunt voor de kinderen. “Ze vinden het echt heel erg leuk om te doen,” vertelt juf Lia. “Als ze het niet leuk zouden vinden hadden we dit ook niet gedaan, want voor de ouders hoeven we het niet te doen. De kinderen moeten er plezier aan beleven en dat is gelukkig ook het geval.”

Al sinds het begin van het jaar is er geoefend voor de musical. “We hebben het hele jaar door tijdens de muzieklessen de liedjes geoefend en de afgelopen week hebben we alles aan elkaar geplakt,” vertelt Lia. “De optredens waren dus eigenlijk net muzieklessen voor de kinderen alleen dan met publiek erbij.” In totaal waren er drie optredens. Dinsdag één voor de peuters, donderdagmiddag één voor de andere kinderen op school en ’s avonds voor de familie. “Het is leuk dat alle kinderen zo genieten en voor de ouders is het natuurlijk leuk om je kind zo te zien.”

Het verhaal
De kleuters van D’n Tuun zetten elk jaar weer een spectaculaire musical neer naar aanleiding van een prentenboek. Dit jaar was dat dus De beer en het varkentje naar het boek van Max Velthuijs. Het verhaal gaat over een varkentje dat de hele zomer hard heeft gewerkt voor een voedselvoorraad voor de winter. Dan is er ook nog een beer die de hele zomer niets anders heeft gedaan dan genieten van het prachtige zonnetje. Als het koud wordt en het gaat sneeuwen kan de beer geen eten meer vinden en klopt hij aan bij het varkentje. Hij moet houthakken en sneeuwruimen en dan krijgt hij een heerlijke maaltijd van haar! Want wie niet werkt zal ook niet eten…

LEES OOK: VIDEO – obs J.C. van Gent kleurt oranje

Reacties