VIDEO: Obs J.C. van Gent kleurt oranje

Foto: Sam Fish

Een zee van oranje op het schoolplein van obs J.C. van Gent in Sommelsdijk. Daar werden op vrijdagochtend 20 april namelijk de Koningsspelen geopend.

Door Sam Fish

De opening gebeurde natuurlijk niet met stille trom. Dit werd gedaan met luid gezang en uitbundig gedans op het nummer Fitlala van Kinderen voor Kinderen, hét lied voor de Koningsspelen van 2018.
Maar de Koningsspelen zijn natuurlijk niet alleen maar zingen en dansen op het schoolplein aan het begin van de dag.

Er wordt gezond ontbeten in de klaslokalen, waarna alle kinderen weer naar buiten mogen voor een dag vol sportieve activiteiten. Zo wordt er verstoppertje gespeeld in de wijk rond de school, worden er balspelletjes gespeeld op het sportveldje naast de begraafplaats en lopen de kinderen zelfs een RoPaRun!

LEES OOK: Rabobank en Diverzio willen gezond voedsel voor iedereen

Roparun
Het is natuurlijk niet de echte Roparun, dat is veel te ver voor de kinderen, maar een aantal basisscholen doen mee aan de enige echte mini-Roparun. Het is een sponsorloop waarbij de opbrengst is bedoeld voor hetzelfde doel als de echte Roparun, namelijk Kankerbestrijding, met als motto ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’.

De lopers leggen tijdens deze mini-Roparun zoveel mogelijk rondjes van 100 meter af in 10 minuten. De lopende leerlingen worden hiervoor gesponsord door ouders, familie, vrienden, kennissen, buren, noem het maar op.

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn in het leven geroepen om kinderen spelenderwijs meer te laten bewegen. De Koningsspelen vinden elk jaar plaats op de vrijdag voor Koningsdag.

Reacties