Groen van Prinsterer opnieuw op SEEF!

Foto: Sam Fish

Een schoolplein vol slingers, een klimrek met ballonnen en zes jarige fietsers. Dat zijn dé ingrediënten voor een geslaagde ochtend op school. Voor de CBS Groen van Prinsterer in Middelharnis was dat op woensdagochtend 21 maart in ieder geval wel het geval. De school kreeg namelijk alweer het tweede label School op SEEF uitgereikt.

Door Sam Fish

De zes leerlingen die het circuit mochten fietsen tijdens de uitreiking waren deze maand, deze week en zelfs deze dag jarig en speciaal voor hen was er dan ook een extra onderdeel toegevoegd aan het circuit, namelijk het prikken van ballonnen met confetti.

De school kreeg het certificaat, een gevelbordje en een cheque ter waarde van 250 euro uit handen van wethouder Peter Feller. “Ik ben enorm trots op jullie dat er opnieuw een School op SEEF label uitgereikt mag worden aan de school,” zegt hij. “Het eerste label kregen jullie in 2014, wat sommigen van jullie misschien nog wel weten. En ook dit label hebben jullie helemaal verdiend. Jullie hebben gezamenlijk alle 21 punten behaald die er te verdienen waren en dat is iets waar jullie zeker trots op mogen zijn.” Er volgt een luid applaus en gejoel voor de school met als afsluiting nog een ‘Hiep, hiep, hiep, hoera!’ voor de jarige kinderen.

Juryrapport
Behalve het certificaat, het bordje voor aan de muur en de prachtige cheque, zit er ook een juryrapport bij. In het juryrapport schrijft de certificeringscommissie: Op Groen van Prinstererschool in Middelharnis is men serieus bezig met School op SEEF. Er is veel aandacht voor de praktische lessen gegeven door een viertal verkeersouders. Tevens wordt er uitgebreid gecommuniceerd o.a. via de website en de schoolgids over School op SEEF. De routes zijn actueel en worden steeds in kaart gebracht, er is contact met de buurtagent en men neemt deel aan het netwerk met de gemeente. Veel extra activiteiten. De commissie verleent dan ook van harte met het maximaal aantal punten: 21 opnieuw het verkeersveiligheidslabel. De verkeerslabel is geldig tot en met oktober 2020.

LEES OOK: Breiclub Steekje Los breit nieuwe borsten voor Knitted Knockers

School op SEEF
Het label wordt toegekend aan basisscholen die verkeersveiligheid en verkeerseducatie hoog in het vaandel hebben staan en structureel met dit onderwerp aan de slag gaan. De voorwaarden voor basisscholen voor het verkrijgen van het label SCHOOL op SEEF zijn: 1. De school heeft een planmatige aanpak en goede organisatiestructuur;
2. Er vindt op school theoretisch en praktisch verkeersonderwijs plaats in alle leerjaren;
3. Er wordt door de school met de ouders gecommuniceerd over verkeersveiligheid en verkeersopvoeding;
4. De school heeft de schoolomgeving en schoolthuisroutes goed in beeld, gebruikt dit in het onderwijs en heeft met de gemeente contact over de veilige inrichting van de schoolomgeving en schoolthuisroutes;
5. De school organiseert extra verkeersactiviteiten.

De gemeente Goeree-Overflakkee faciliteert de scholen die aan SCHOOL op SEEF willen deelnemen met lesmaterialen en ondersteuning door een verkeersleerkracht. De cheque die de school van de gemeente heeft gekregen is dan ook bestemd voor nieuw materiaal om de verkeerslessen nog beter en moeilijker te maken.

School op SEEF is onderdeel van de regionale campagne ‘Goeree-Overflakkee maakt een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!’ waarbij iedereen op Goeree-Overflakkee een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. School op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma voor basisscholen waaraan de gemeente meedoet. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio en de gemeente. Samen maken we een punt van 0 verkeersslachtoffers.

Reacties