Verkeerscertificaat voor D’n Tuun

Foto: Sam Fish

Dubbel feest op obs D’n Tuun in Middelharnis. Verkleedde juffen en meesters vierden allemaal hun verjaardag met eveneens verkleedde leerlingen, maar daarnaast kreeg de school ook nog eens een verkeersveiligheidscertificaat uit handen van wethouder Peter Feller.

Door Sam Fish

Het hele schooljaar is de school bezig geweest met verkeerslessen. Zo gaan ze de straat op om de verkeersborden te leren kennen, worden er speurtochten uitgezet en volgen ze een parcours op het schoolplein. “De constante inzet van de school is een grote factor die zwaar meetelt in de beoordeling voor het uitreiken van een veiligheidscertificaat,” legt wethouder Peter Feller uit. “Het is belangrijk dat de verkeerslessen in de vaste planning zitten van de school en dat het niet een eenmalig uitstapje is.” Daarnaast wordt er ook gelet op de uitvoering van de verkeerseducatie, de communicatie met ouders, de schoolomgeving en de routes die de kinderen moeten afleggen tussen thuis en school en tot slot wordt er ook gekeken of de school extra verkeersactiviteiten organiseert, zoals dus de speurtochten en fietstochtjes. “Het mag wel even gezegd worden dat D’n Tuun op deze fronten een dikke tien heeft gehaald,” vertelt Feller. “Van de 21 punten die te krijgen zijn, heeft de school er ook 21 behaald. Goed gedaan!”

Naast een nieuw certificaat en alweer het tweede bordje voor naast de deur, kreeg de school ook een cheque ter waarde van 250 euro. “Dit bedrag krijgen jullie om jullie verkeerseducatiepakket uit te breiden zodat de parcours steeds moeilijker kunnen worden en de lessen nóg beter,” aldus wethouder Feller.

LEES OOK: Onderwijsdebat over de toekomst van de J.C. van Gent

Een aantal leerlingen mochten hun kunsten laten zien op een uitgelegd parcours op het plein. Wethouder Peter Feller mocht ook laten zien of hij de regels onder de knie heeft en kreeg een fiets van een van de leraren. “Het ziet er makkelijker uit dan het daadwerkelijk is,” lacht hij. “Ik ben enorm trots dat jullie de nieuwe ambassadeurs zijn voor de verkeersveiligheid op het eiland. Want verkeersveiligheid doe je niet alleen, daar moeten we met zijn allen voor zorgen. Jullie zijn de toekomst voor die veiligheid en ik zie dat de toekomst is veilige handen is.”

Reacties

Cookieinstellingen