Derde Groene Vlag voor De Achtsprong

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Basisschool De Achtsprong in Achthuizen ontving op 25 oktober 2017 opnieuw een Groene Vlag, dit keer uit handen van wethouder Arend-Jan van der Vlugt.

Het is voor de school inmiddels de derde Groene Vlag op rij! Al sinds 2010 doet De Achtsprong namelijk mee aan Eco-Schools, een internationaal programma voor duurzaamheid binnen het onderwijs. Om de twee jaar krijgt de school een audit waarbij wordt gekeken wat er allemaal op het gebied van duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs is gebeurd.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Groene Vlag, stelden de leerlingen van het zogenaamde ‘eco-team’ zich voor. Dit team bestaat uit zes leerlingen die het voortouw nemen in het proces om Eco-School te zijn. Na de presentatie van het eco-team, reikte Coöperatie Deltawind een cheque uit en was er een toneelstukje over afval scheiden.

LEES OOK: Toekomst van de Watertoren is nog onzeker

Derde Groene Vlag
Leerlingen en leerkrachten van Eco-School De Achtsprong in Achthuizen hebben de afgelopen twee jaar weer laten zien dat duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs een vaste plek binnen de school heeft. Hun inzet als Eco-School werd woensdagochtend 25 oktober beloond door de uitreiking van de derde Groene Vlag uit handen van wethouder Van der Vlugt. De wethouder feliciteerde De Achtsprong: “Wat een mooie prestatie om hier vandaag de derde Groene Vlag te kunnen uitreiken! Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk door jullie gezamenlijke betrokkenheid waarbij; leerlingen, het schoolteam en ouders de handen ineen slaan de handen voor een beter milieu! Al vanaf 2010 zijn jullie als Eco-School nauw betrokken bij de zorg voor het milieu en vormen onderwerpen zoals afval, water, energie, voedsel, groen, omgeving en veiligheid een onderdeel van jullie lessen. Als jullie je met elkaar blijven inzetten voor duurzaamheid en milieu, dan reiken we over twee jaar de vierde Groene Vlag uit!”

Eco-Schools
Eco-Schools is een internationaal erkend programma voor duurzaamheid en milieuzorg binnen het onderwijs. Betrokkenheid en inzet van de leerlingen, hun ouders en het schoolteam spelen een belangrijke rol bij het bepalen of de school de Groene Vlag verdient. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. De Eco-Schools op Goeree-Overflakkee worden in opdracht van de gemeente door SME Advies (landelijk coördinator van Eco-Schools in Nederland) ondersteund. Meer informatie over Eco-Schools is te vinden op de website: www.eco-schools.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen