RKBS De Achtsprong op SEEF

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

RKBS De Achtsprong uit Achthuizen ontving op vrijdagmorgen 9 september 2016 het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel.

Wethouder Gerrit de Jong reikte het label uit aan directeur Marco van Bers. Het is de eerste keer dat de school het label ontving. De Achtsprong verdient haar label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en –veiligheid in en om de school.

LEES OOK: RGO-leerlingen op uitwisseling met Denemarken

SCHOOL op SEEF is een programma voor een goede en structurele aanpak van de verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen op basisscholen. Op Goeree-Overflakkee zijn ruim twintig scholen aangesloten op het programma. De Regionale Projectgroep Goeree-Overflakkee wil bereiken dat op alle scholen op Goeree-Overflakkee structureel praktische verkeerseducatie wordt gegeven.

Label SCHOOL op SEEF
Een school krijgt het label voor verkeersveilige school niet zomaar. Om in aanmerking te komen voor het label moet een school aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Alle groepen krijgen theoretische verkeerslessen.
  • Praktische uitvoering van de verkeerslessen vindt plaats in tenminste 6 van de 8 groepen.
  • De school moet verkeersouders hebben die meehelpen bij de lessen en deze ook voortzetten nadat de verkeersleerkracht stopt.
  • Er moet een meerjaren schoolactieplan verkeer zijn met onder andere de doelen en een planning van de verkeerseducatieve activiteiten.
  • De verkeersleerkracht is drie jaar coachend aanwezig.
  • Als een school dit bereikt en er is vastgesteld dat de directe omgeving van de school ook verkeersveilig is, dan kan de school aangemeld worden voor het ontvangen van het Verkeersveiligheidslabel. Dit gebeurt over het algemeen na drie jaar.

LEES OOK: Basisschoolleerlingen helpen de kinderafdeling in Dirksland

Het programma ‘SCHOOL op SEEF’ wordt gesubsidieerd door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee en gecoördineerd door de gemeente.

Reacties