Houten Aap Theaterschool is een groot succes

Foto: PR Houten Kaap

Toneelspelers van Houten Aap Theaterschool kregen op zaterdag 17 juni een staande ovatie na hun voorstelling De Club van Lelijke Kinderen.

Het was de eerste keer dat de theaterschool een eindproductie heeft gemaakt. En dat binnen een jaar na oprichting. Het is dan ook niet raar dat de 19 leerlingen van de productiegroep na de voorstelling nog vol adrenaline zaten. Ze vertelden dan ook enthousiast over de lessen en de grote eindproductie. Het was veel werk en ze hebben dagenlang gerepeteerd. Vorige week waren ze zelfs een heel weekend bezig. Maar stuk voor stuk zijn ze, met recht, super trots op het eindresultaat.

Houten Aap

Tien maanden geleden startte Strandtheater Houten Kaap een eigen jeugd-theaterschool. Dat deden ze in samenwerking met theatermaker Mark van Vliet. Het werd Houten Aap Theaterschool. Het was een lang gekoesterde wens om kinderen uit de buurt in contact te brengen met theatereducatie. Het bleek voor veel mensen ook een groot gemis in de gemeente.

Na een pilot van 10 lessen was al snel duidelijk dat de school een vervolg moest krijgen. Iedere maand kwamen er nieuwe leerlingen bij. Vanuit heel Goeree-Overflakkee, maar ook uit Zeeland en Oostvoorne.  De gemeente steunde dit nieuwe initiatief met een subsidie voor het tweede lesblok, vanaf januari 2023. Al gauw waren er 50 leerlingen in drie volle groepen.

Uitbreiding

Er staan inmiddels ook 25 leerlingen op de wachtlijst voor na de zomer. Het is dan ook niet gek dat de theaterschool wil uitbreiden. Het plan is om van drie naar vijf groepen te gaan. Er komt ook een nieuwe dramadocent bij. Dat is Nadra Eleonora van het Kunsthuisje uit Brielle. En er komt een groep voor kleuters.

Meer informatie over de lessen van de theaterschool is te vinden op de website van Houten Kaap.

Cookieinstellingen