Oefen samen Nederlands in het online taalcafé

Foto: Pixabay; geralt

Contact met een taalvrijwilligers is leuk, handig én goed voor je Nederlands. Maar op dit moment is zo’n ontmoeting bijna niet haalbaar.

Het digiTaalhuis komt daarom met een oplossing voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Ze organiseren het taalcafé gewoon online! Dit gaat gebeuren op maandag 22 februari door middel van videobellen. In kleine groepjes worden zo de anderstaligen begeleid door de vrijwilligers.

Zo kunnen ze zelfs in coronatijd hun Nederlands blijven bijspijkeren.

Taalcafé

In het online taalcafé worden alledaagse gesprekken gevoerd. Dit kan gaan over werk, boodschappen doen, hobby’s en gezondheid. Soms wordt er gewerkt in spelvorm. Deelnemers breiden zo hun woordenschat uit en leren meer over zinsopbouw.

Daarnaast is het ook een belangrijke ontmoetingsplek. Deelnemers doen hier namelijk nieuwe sociale contacten op. En voor de vrijwilligers levert het ook veel op. Zij vergroten hun wereld doordat ze andere culturen en mensen leren kennen.

Belangrijke plek

“Het fysieke taalcafé werd de afgelopen jaren goed bezocht,” laat de organisatie weten. “Het is echt een waardige ontmoetingsplek gebleken. We willen er daarom ook in deze gekke tijden voor de groep zijn. Afgesloten van hun eigen netwerk, scholen, taalcursussen en buurthuizen ervaren ze nu meer dan ooit de noodzaak om de basisvaardigheden te verbeteren.”

Voor velen is het moeilijk om belangrijke informatie te lezen en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan de coronaregels en maatregelen. Een online taalcafé kan nu en in de toekomst bijdragen aan de zelfredzaamheid.

Elke maandag

Het online taalcafé start vanaf maandag 22 februari wekelijks van 19.00 tot 19.45 uur. Op dinsdagochtend is er ook een taalcafé van 9.30 tot 10.15 uur. En op woensdagmiddag kunnen mensen aansluiten van 13.30 tot 14.15 uur.

Het taalcafé is open voor iedereen met basiskennis van de Nederlandse taal. Het videobellen verloopt via Whereby. Dat is een gratis platform en deelnemers hoeven hiervoor geen account aan te maken. Op de website van de bibliotheek kun je een taalvrijwilliger uitkiezen waarmee je graag een gesprek aangaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen