IJspret voor de kleuters bij kbs de Nobelaer

Foto: Sam Fish

Zo vaak kunnen we in Nederland niet genieten van sneeuw. Als het dan een keer een aantal dagen goed koud is en er ligt zo’n mooi wit laagje, dan kun je er maar beter goed van genieten ook. En dat is precies wat het team van de Nobelaer in Oude-Tonge ook dacht.

Door Sam Fish

Zodra directeur John Damen doorkreeg dat het koud genoeg was, maakte hij plannen voor een ijsbaan. “We hebben een zeil neergelegd en wat hogere randen gemaakt. Water erin en laat het maar bevriezen,” vertelt hij. “Ik heb gewoon een gokje gewaagd en het heeft goed uitgepakt. De kinderen vinden het fantastisch!”

En dus konden de kinderen van de basisschool op vrijdagochtend lekker naar buiten om over de ijsbaan te glibberen. Doordat het plein niet helemaal recht is, was de baan ook niet helemaal recht. “Aan deze kant is het maar een dun laagje, maar de rest is top. Misschien kunnen we hem nog opknappen voor na het weekend. We kunnen het allicht proberen. Als het dan niet meer koud genoeg is, halen we het gewoon weg.”

Plezier

Maar wat er ligt vinden de kleuters inderdaad helemaal geweldig. In het begin stappen ze een voor een heel voorzichtig de baan op. Ze zijn toch wel een beetje bang om te vallen. Maar zodra de eerste uitglijdt wordt er hard gelachen en zien ze dat er niets aan de hand is. En dan is het hek van de dam en glijdt elk kind wel minstens een keer uit. Ze hebben stuk voor stuk pret voor tien. Een leukere start van het weekend is er bijna niet!

IJspret voor kleuters kbs Nobelaer Oude-Tonge