De Ollie B slaat creatieve weg in

Foto: OBS Ollie B Bommel

Het team van OBS de Ollie B Bommel vindt het erg belangrijk dat kinderen creatief bezig kunnen zijn op school. Het team moedigt kinderen aan om te experimenteren, te onderzoeken en uit te vinden.

Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid naar de wereld en dit stopt voor het team van de Ollie B. niet bij groep 3. Zij willen juist dat zij hun gehele schoolloopbaan actief bezig zijn met het leren waarnemen, beoordelen en alles beter te begrijpen. Dit alles komt terug in de tekenlessen die juf Sanne en juf Janine de kinderen elke vrijdagmiddag geven. Dit doen zij met behulp van de nieuwe teken- en schildermethode van kunstenaar Mirian Zimmerman genaamd ‘Het Blauwe Paard’.

Lees ook: Koninklijke Onderscheiding voor Wim Harteveld

De eerste les hebben de kinderen kennisgemaakt met houtskool, pastel en Oost-Indische inkt. Naast het kennismaken en het leren gebruiken van de materialen hebben de kinderen ook geleerd dat er sterke contrasten bestaan tussen twee kleuren die in de kleurencirkel recht tegenover elkaar liggen. De complementaire (aanvullende of tegengestelde) kleuren. En dat ze naast elkaar elkaars lichtsterkte verhogen.

De kinderen uit groep 5 en 6 hebben tijdens hun eerste tekenles de mooiste dinosaurussen getekend. Prachtig om te zien dat de kinderen trots zijn op hun eigen maar ook elkaars werk.

Lees ook: DBGC opent seizoen met overwinning

Reacties