Koninklijke Onderscheiding voor Wim Harteveld

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Wim Harteveld uit Oude-Tonge had de eer om zaterdag 5 september een Koninklijke Onderscheiding te ontvangen uit de handen van waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker.

Met deze onderscheiding werd Wim Harteveld benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Naussau. Harteveld werd zaterdag verrast door vrijwilligers van de Oranjevereniging Oude-Tonge. Hij dacht een avondje uit te gaan met zijn vrouw, maar in het geheim had de vereniging een jubileumfeest voor hem voorbereid.

Lees ook: DBGC opent nieuw seizoen met overwinning

Wim Harteveld is een begrip in Oude-Tonge. Hij heeft zich 25 jaar belangeloos ingezet voor de Oranjevereniging. De eerste vier jaar was hij bestuurslid, maar in 1994 is hij voorzitter geworden. Tijdens zijn voorzitterschap is een groot aantal maatschappelijke initiatieven ontstaan voor de bewoners van Oude-Tonge. Niet alleen Koningsdag, maar ook de Dodenherdenking, de Watersnoodrampherdenking, de avondvierdaagse, de vredesloop, de lampionnenoptocht, Sinterklaas en nog veel meer vrijwillige activiteiten zijn door hem uitgedacht en opgezet.

Naast de activiteiten voor de Oranjevereniging zet hij zich ook in voor de jaarlijkse wielerronde, het jaarlijkse tentfeest voor de jeugd en de bootcamp die onlangs werd georganiseerd door Veteranen Goeree-Overflakkee. De Oranjevereniging kent een groot aantal vrijwilligers die hij ook begeleidt in het vrijwilligerswerk. Hij onderhoudt alle contacten met de gemeente en is van onnoemelijke waarde voor het verenigingsleven van Oude-Tonge.

Lees ook: Burgemeester Grootenboer terug van weggeweest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen