DBGC opent seizoen met overwinning

DBGC is het seizoen begonnen met een gemakkelijke overwinning op The Gunners. De ploeg van trainer Richard Elzinga won op eigen veld met 3-1 van de Bredase tegenstander.

The Gunners was voor DBGC een onbekende tegenstander. Vooraf hadden de Bredanaars uitgesproken voor de titel te willen gaan en dat werd vanaf de aftrap kracht bijgezet. Binnen vijftien seconden had het raak kunnen zijn, maar doelman Roy Nieuwland was als enige in de defensie wél scherp en verrichtte een belangrijke redding. DBGC was meteen wakker geschud en nam daarna het heft in handen. Met goed combinatievoetbal werd de aanval gezocht en werden er enkele kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft leverde dat een voorsprong op; Bas Abresch gaf een steekpass op Thijs Tromp, die niet meer te achterhalen was voor de verdedigers en koelbloedig afrondde: 1-0. Niet veel later was het Wilko Pulleman die Tromp bediende met een slim passje en opnieuw bleef de aanvaller rustig oog in oog met de doelman: 2-0. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Na de thee probeerde The Gunners wat meer druk naar voren te zetten een snelle aansluitingstreffer te bewerkstelligen. DBGC hield echter vrij makkelijk stand en was in de tegenaanval regelmatig gevaarlijk. Na een klein uur spelen leverde dat een derde treffer op; Wilko Pulleman liet een uittrap van Roy Nieuwland met gevoel op zijn hoofd vallen en zette daarmee Thijs Tromp alleen voor de keeper. Ditmaal omspeelde Tromp de doelman en schoof hij de bal in het lege doel. Door Tromps derde goal van de middag was het duel definitief beslist en leek The Gunners rijp voor de slacht. Door een aantal (noodgedwongen) wissels werd het spel van DBGC echter wat onrustiger. De ploeg kreeg nog wel een aantal goede mogelijkheden, maar die werden niet goed uitgespeeld. Vijf minuten voor tijd kon The Gunners nog iets terugdoen, nadat Dennie van Druningen een overtreding beging in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos binnengeschoten: 3-1.

Zo kende DBGC een goede start van het seizoen. Volgende week kunnen de Oude-Tongenaren aan de bak, want dan staat de uitwedstrijd tegen NOAD ’67 op het programma. De ploeg uit Sint-Philipsland won zaterdag met 3-5 bij Stellendam.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Joran Maliepaard, Bas Mackloet (70. Jordy Buijs), Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Tim Mackloet, Bas Abresch, Thijs Tromp, Wilko Pulleman (80. Stefan de Leeuw), Lars van Es (65. Gertjan Lodder)