Obs Roxenisse kan weer SEEF over straat

Foto: Sam Fish

Een goede start van de week voor obs Roxenisse in Melissant. Zij kregen op maandag 14 september alweer hun derde School op SEEF label.

Door Sam Fish

Met 29 van de 30 punten heeft de school het bijna perfect gedaan. Ze kregen dan ook bezoek van wethouder Berend Jan Bruggeman. Hij overhandigde maandagochtend een certificaat, een nieuw bordje voor op de deur en een prachtige cheque. Met deze 250 euro kan de school de verkeerslessen uitbreiden en vernieuwen.

Schoolbrengweek

Naast het feest voor het nieuwe label was het ook de start van de schoolbrengweek. Na rondvraag bleek dat veel kinderen deze ochtend al wandelend, steppend of fietsend naar school waren gekomen. Al is dat niet altijd mogelijk doordat sommige gezinnen ook in het buitengebied wonen.

Om iedereen extra te stimuleren om de auto te laten staan is er een wedstrijd gestart. De school kan bijhouden hoeveel leerlingen er elke dag niet met de auto naar school komen. Kinderen krijgen daarvoor ook een formulier mee waarop ze kunnen opschrijven wat ze die week allemaal hebben meegemaakt tijdens hun routes van en naar school.

Zo kan de school een prijswinnen als veel kinderen naar school fietsen of lopen. Ze maken kans op een goochelshow. Maar ook voor de kinderen is er een prijs weggelegd. Zij kunnen met hun verhaal bioscoopkaartjes winnen!

Quiz

Om de kennis van de kinderen ter plekke nog even te testen wordt er een quiz gedaan. Er worden vakken gemaakt op het plein en elk vak krijgt een antwoord. Het is aan de kinderen om in het goede vak te gaan staan. Zo is er de vraag ‘Hoeveel wielen heeft een eenwieler?’ je moet tenslotte toch makkelijk beginnen. Maar er is ook de vraag wat het bord ‘Pas op, paddentrek!’ betekent. En ‘Wanneer mag je fietsen in het Melissantse bos’ en natuurlijk ‘Wat is de beste manier om te remmen?’.

De kinderen hebben het fantastisch gedaan en bijna iedereen had alle vragen goed. Dat certificaat hebben ze dus dubbel en dwars verdiend. Het was voor obs Roxenisse alweer de derde keer dat ze het label mochten ontvangen. Op naar nummer vier.