Schoenen uit voor het blote voeten-pad!

Foto: Sam Fish

Een bijzondere verrassing voor wethouder Peter Feller op donderdagochtend 17 september. Hij was te gast bij cbs Oranje Nassauschool in Nieuwe-Tonge en mocht ineens zijn schoenen uittrekken.

Door Sam Fish

Hij bracht een bezoek aan de school om daar alweer het tweede School op SEEF label uit te reiken. Maar de school had grotere plannen dan alleen de uitreiking van het label. Ze hadden een heus blote voeten-pad aangelegd op het schoolplein.

Blote voeten-pad

Het was een heel parcours over zeil en bubbeltjesplastic met onderweg gevulde bakken. “Als je op je fiets zit kom je verschillende ondergronden tegen,” wordt er verteld tegen de kinderen. Ook zij mogen het pad afleggen. “Met dit blote voeten-pad voel je wat jouw fietsbanden meemaken. Je voelt dus of een bepaalde ondergrond glad is om overheen te rijden.”

En die verschillende ondergronden zijn erg divers. Zo is er een bak zang, een bak met coniferen, gras en houtsnippers. Maar hoe verder je komt op het pad, hoe uitbundiger. Zo is er ook een bak met modder, gekookte spaghetti en ijsblokjes. En dat is toch wel even doorbijten voor de wethouder. De kinderen daarentegen vonden het super grappig

Uitreiking

Na het succesvol afleggen van het pad en het schoonmaken van de voeten is het tijd voor de uitreiking van het label. De school krijgt een certificaat, een bordje voor naast de deur en zelfs 250 euro. Dat mogen ze gebruiken om de verkeerslessen uit te breiden.

Cookieinstellingen