Leuke peuterochtenden in de bibliotheek

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Natuurlijk zijn de ouders en/of verzorgers ook hartstikke welkom.

Er staan weer een paar peuterochtenden op het programma. Zo kun je op dinsdag 12 november naar de bibliotheek in Middelharnis. Op woensdag 13 november is de peuterochtend in de bibliotheek van Ouddorp. En op donderdag 14 november kun je terecht in Oude-Tonge. Alle ochtenden duren van 9.30 tot 11.00 uur.

Tijdens de komende peuterochtenden staat het prentenboek “Een boek ” van Hervé Tullet centraal. Het is de bedoeling dat de kinderen helpen bij het vertellen dan het verhaal. Het is namelijk aan de kinderen om te helpen duwen, wrijven, tikken en klappen. Door op een geel bolletje in het boek te duwen verschijnt er op de volgende pagina een nieuw bolletje. Wrijf daar over en het verandert van kleur!

Maar pas op! Want als je het boek kantelt rollen de bolletjes naar een kant. En wat gebeurt er als je in je handen klapt? Er is maar één manier om daar achter te komen.

Plezier

Het belangrijkste onderdeel van de peuterochtenden is het hebben van plezier. Daarom zoekt de organisatie elke keer weer opnieuw een boek uit waar de kinderen plezier aan beleven. Als jonge kinderen plezier hebben in het luisteren naar verhalen, dan is de kans groot dat ze later enthousiaste lezers worden.

Al met een kwartiertje voorlezen per dag wordt de woordenschat vergroot tot wel duizend woorden per jaar! Op die manier hebben ze een goede basis voor de schooltijd die eraan gaat komen. Voor lezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Welkom

De peuterochtenden zijn welkom voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar. En natuurlijk mogen de ouders en verzorgers ook komen. De toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan telefonisch bij de lokale bibliotheek of gewoon aan de balie.

Bibliotheek Middelharnis, Kerkepad 11 te Middelharnis | 12 november

Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 te Ouddorp | 13 november

Bibliotheek Oude-Tonge, ’t Getij 3 te Oude-Tonge| 14 november

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen